![]() |
Nie mogę zrobić obrazu płyty
Mam Liteona 48246S i przy próbie zrobienia obrazu płyty wyskakuje mi, że nagrywarka nie jest kompatybilna z clonecd w trybie odczytu danych subkanałowych ze ścieżek audio i danych. Obraz bez problemu mogę zrobić przy pomocy dvd LG.
|
a nasz najnowsza wersje clona?
jak nie to zassij i sprobuj |
mam wersję 4.2.0.2 PL jest nowsza ??
|
Cytat:
|
a moze popostu nagrywarka nie obsluguje subkanalow
moze firmware wymien |
Cytat:
|
ale nagrywa bez problemów.
Tadaam !!!Ciekawostka wyłączyłem odczyt subkanałów i podczas próby zrobienia obrazu wyskoczyło: Clone cd nie jest kompatybilny w trybie normalnego odczytu. Ps. Wcześniej miałem nagrywarkę LG 12/10/40 ale odeszła do raju po 1,5 roku niezbyt intensywnej pracy Wszystkie obrazy robie na DVD LG X12 i z tym nie mam problemów. |
Cytat:
|
Uwaga!! problem rozwiązany.
Okazało się, że tej płytki (gra Morrowind) nie mogłem odczytać także eksploratorem windows ( w czytniku DVD nie było problemu). Sprawdziłem programem Clony XXL i wykrył zabezpieczenie jako "Uszkodz. sektory ab 0". Pech chciał, że zawsze jak sprawdzałem czy mogę zrobić obraz to pod ręką miałem płytę z morrowindem albo z silent hill 2 (też zabezpieczona tą samą metodą). Zabezpieczenie objawia się tym, że kilka pierwszych sektorów (0,1,2,3) jest uszkodzonych i chyba dlatego nagrywarka głupieje. W każdym razie dziękuję wszystkim za pomoc. Cieszę się tylko, że nagrywara sprawna. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:47. |