![]() |
LG GCE-8481B.Moze ktos pomoze!!!
Witam mam maly problem z ta maszynka.Podczas wypalania z HDD wszystko jest ok.Caly ambaras zaczyna sie dopiero gdy przepalam z plytki na plytke-bufor odczytu po wystartowaniu wypalania ustala sie na 49 % i tak ciagnie do konca o bufor zapisu sobie skacze jak szalony.Tak sie dzieje obojetnie z jaka predkoscia nagrywam.
Wypalare mam podlaczona jako master i podpieta jest razem z cd-rom.DMA mam wlaczone ,wgralem juz nowy bios,sciagnalem nowe stery do plyty glownej i tak samo !!! Moj sprzet to: 800 Duron MSI -plyta Hdd Samsung 20 Gb i winda XP |
Re: LG GCE-8481B.Moze ktos pomoze!!!
Cytat:
Ale bedzie mniej pisania niz szukania wiec masz gotowe Piramry Master: HDD Primary Slave: Czytnik Sec. Master: Burner Sec. Slave: N/A |
:(i znowu problem z tym modelem (co ja mam). Dobrze, że mi tylko z UDMA tam cos szwankuje, a tak to nagrywareczka dziala OK.
Nie wiem co jest tego przyczyną, ale wiem, że bufor nie powinien tak skakać (u mnie przynajmniej tak nie ma). A jak było przed wgraniem biosu? Może niepotrzebnie Bios właśnie zmieniałeś. |
Wierzcie mi juz wszystkich chyba mozliwych ukladow podlaczen probowalem i nic ciagle tak samo.A gdy podlacze czytnik do twardego to go nawet komp nie moze wykryc!! A bios wgralem bo wlasnie mialem takie krzaki.Jeszcze jedno uzywam NERO 5.5.10.20 i robilem symulacje z jaka jest mozliwe nagranie i wychodzi mi ....8 X
BADZ TU MADRY !!!! |
Cytat:
Jak masz oba na master ustawione to mozesz miec rzeczywiscie problem. Na stacjach (lub w instrukcji) powinienes miec napisane ustawienie zworek jakie powinno byc dla poszczegolnych trybow. IDE PRIMARY HDD ma byc Master CD-ROM (czytnik) ma byc slave W cable select wyglada to tak: dysk na gorze, czytnik na dole (o ile dobrze pamietam, juz dawno nie robilem cable select). Jak nadal beda krzaki to zmien tasme. |
Re: LG GCE-8481B.Moze ktos pomoze!!!
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:20. |