![]() |
Mp3 i wav kilka pytań.
Mam następujące kilka pytań , dotyczące mp3.
1. Jaki jest dobry program do poprawienie jakości plikow wav oraz mp3. 2. Proszę podajcie mi najlepszy soft do obróbki wav mp3 wideo. 3. Proszę o wyjaśnienie jakim najlepiej programem ripować audio lub robic obrazy audio. 4. Z skąd mam wziąć lame encoder do exact audio copy? |
ad3 moim zdaniem Feurio
|
Re: Mp3 i wav kilka pytań.
Cytat:
Ad. 2 cooledit pro 2.0 zainstalowalem do audio - podobno dobry ale sie jeszcze nie bawilem. Ad. 3 Ripuje Eac'iem a obrazy robie tym co mam najblizej na pasku szybkiego uruchamiania ;) Ad. 4 Podczas instalacji Eac wyswietla Ci 2 stronki z Lamem - stamtad pobralem i chula bez problemu. Moge Ci przesłać. Waga 756 KB ( bajtów: 774_938 ) LAME 3.93.1 :) PS. Dobrze ze przeczytalem zanim wyslalem bo mialem blad w "chula" ;p |
Re: Re: Mp3 i wav kilka pytań.
Cytat:
memorando@wp.pl p.s wyślij w rarze nigdy z rozszerzeniem exe nie wysylaj bo wp dodaje mi kropki i bezzużyteczne się stają pliki exe |
Dzięuję pawellblu
|
Cytat:
|
to jeszcze ja:cool:
1.Poprawianie jakości wiele nie da, ale w jakimś programie można pobuszować. 2.obróbka: GoldWave-to muzyczka, Video-Adobe Premiere 3.ripowanie: CDeX, obrazy z muzyką-czyli tracki? To można Alcoholem. 4.----- 5. :3msie: |
co do edycji to bEncoder ... ale on zmienia tylko bitrate i wiele to jedak nie daje
|
Re: Re: Mp3 i wav kilka pytań.
Cytat:
2. Cool edit pro używam od wersji 1.0 i uważam go za jeden z najlepszych, a już najprostszy w obsłudze. No i kolory okna roboczego w dużym stopniu zmniejszają zmęczenie wzroku co ma znaczenie przy długim siedzeniu przed monitorem. 3. EAC to już chyba legenda, szkoda że konfiguracja nie jest zbyt intuicyjna. Audiocatalyst czy też Audiograber niewiele mu ustępują a są o wiele prostsze w obsłudze. 4. Ja w wyszukiwarce napisałem "lame" i dostałem 200 trafień pow. 95%. Tutaj memorando dał czysty popis lenistwa. :) |
Re: Re: Re: Mp3 i wav kilka pytań.
Cytat:
innet.republika.pl |
Re: Re: Re: Mp3 i wav kilka pytań.
Cytat:
|
a jak kogos przerazaja guziczki (ktore wbrew obiegowej opini nie zamieniaja EACa w idioten ripper) to mozesz uzyc skrotow klawiaturowych - f9, alt f7 itp :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:13. |