![]() |
Co wybrać ?
Mam dylemat co do kupna nagrywarki , nie wiem jaką kupić poszukuje czegoś w przystępnej cenie ale żeby działało w miarę . Zastanawiam się nad Liteon lub lg .
Proszę o pomoc w wyborze sprzętu ! Pozdrawiam |
Ja ci powiem tak bierz lg16x jest spaśna przegrywa safe disc 2 nie psuje płytek(3 miechy - 0 rozwalonych płytek ) ale to samo powie posiadacz l. on (ale skrót :-)
jednym słowem kupuj co chcesz na pewno się nie zawiedziesz :) |
Spróbuj LG takiej używam i jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam. Marek |
Ja tam wole teac 16 lub yamache .
|
Na testach Liteon całkiem nieżle się prezentuje , tylko ciekawe jak będzie wrzeczywistości po paru miesiącach użytkowania . Proszę o pomoc kogoś kto ma styczność z nagrywarkami tej firmy
|
Bierz LG 16x 10x 40x a dokładny numer to LG GCE-8160B. Łamie wszystkie zabezpieczenia, szybka i nie niszczy płytek :)
|
Mam LiteOn'a od ok. miesiąca. Niedługo ale jest narazie wszystko wporządku - polecam
Pozdrw |
Ja tam proponowalbym LG 24X cena to troche ponad 400, a zalet sporo. Przeczytaj test na cdrinfo. Ja widze w tej nagrwarce tylko dwa mankamenty: brak mozliwosci nagrywania z predkoscia 4X i problemy z plytkami powyzej 800 mega. Polecam chociaz za kolejna stowke mozna miec LG 32X.
|
A może by tak Ricoh 7200A (10x20x40)?
|
Moim zdaniem, to i tak ci nadrywara padnie przed koncem gwarancji, niewazne, czy to bedzie LG czy LITEON. To zalezy, czy masz zamiar ja katowac, czy nie. Jezeli nagrasz 2 plyty w tygodniu, to nawet taki LG wytrzma dlugo.
Zwroc bardziej uwage na parametry, np. LG 24x ma podobno klopoty z sd2, wiec lepiej sie wykosztyj na LITEON'A 24x, albo LG 32x lub 16x Na stronie glownej cdrinfo jest po prawej taki maly poradnik, dla tych co chca kupic sprzet. Radze tam looknac.....;D |
powtórze to co pisałem już gdzieś wcześniej
LITEON: 1.przystepna cena 2.bardzo niska awaryjność(patrz historie cdr forum w porównaniu z LG) 3.używam LITEONA od roku wypalam stosunkowo dużo nigdy niemiałem z nią kłopotu chyba że z mojej winy 4.LITEON od 25,02,2002 daje 2 lata gwarancji na swoje nagrywarki(o czymś to świadczy prawda ) ale wybór należy do ciebie p.s.sprawdz ile postów na temat kłopotów z LG pozdrowienia |
p.s.2 dwa tygodnie temu mój kolega kupił LITEONA 32x12x40 za 580zł brutto na giełdzie komputerowej w Warszawie i niema ona problemu z płytami powyżej 800mb i żadnych innych problemów i już wypalił około 200 płyt i nadal jest ok
|
Zakupiłem już Liteona .
Myślę że się nie zawiodę. Dzięki za pomoc pozdrawiam . |
dobre posunięcie
gratuluje |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:52. |