Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Safedisc 2.9 i Liteon (https://forum.cdrinfo.pl/f11/safedisc-2-9-liteon-20822/)

pawelblu 12.05.2003 22:16

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
rodzynki sa fe...
czas przesiasc sie na inne bakalie.
Ja gralem w war3 z zainstalowanymi programami cloneCD i alcoholem, ale plytka byla w DVD, wiec nie trzeba w gruncie rzeczy ignorowac typu nosnika bo by mozna bylo sie pochlastac z ciaglym przelaczaniem (raz wylaczac zeby ATIP reader mogl dzialac, a potem znowu zmieniac dla safedisca). Zreszta najlatwiej jest po prostu zalatwic to odpowiedznim profile w clone lub alcholu i porblem z glowy.

-Sid-The-Rat=> 12.05.2003 18:34

maciej - TYLKO nagrywarka moze sprawdzic ATIP - nalezy weic odpalac kopie w CD lub DVD ROMie LUB w nagrywarce z 'hide cdr media'

blacklista ma to do siebie ze nowe programy o niej wiedza i staraja sei z niej zniknac i pojawiaja sie wraz z nowym zabezpieczeniem - jesli masz najnowsze wersje wszystkich wystepujacej na nich programow problem znika

emulowana poprawnie plyte NIE zawsze daje sie nagrac - jednym z takich wyjatkow jest wspominany przezemnie wieele razy Medieval Total War (ktory potrafi zrobic na odwrot - nie dac sie zasymulowac a dobrze sie nagrac)

rodzynki sa fe...

Kulfon 12.05.2003 17:16

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
SafeDisc sprawdza cechy nośnika zawartych w ATIP ,jeśli takie wykryję odmówi uruchomienia aplikacji z takiego nośnika...ponieważ orginalna płytka nie posiada ATIP.
I tego nie da się ominąć tylko kopiując na nagrywarce poprawnie obsługującej korekcję EFM.
Dlatego powinnes użyć opcji :Ignoruj typ nośnika w Alcohol 120% lub w CloneCD Tray.

Drugą rzeczą jest to ,że SafeDisc wykrywa programy typu Alcohol, CloneCD,i wirtualne napędy.I jeśli owakie wykryje...także nie uruchomisz aplikacji ze skopiowanego nośnika.

A jak Ci obraz działa poprawnie z wirtualnego napędu (emulacja) ...to po skopiowaniu na płytkę i ominięciu powyższych zabezpieczeń związannych z SafeDisc kopia powinna działać normalnie z czytnika CD.

Zawsze także można użyć odpowiedniego "rodzynka" który zastępuje zabezpieczony .exe

..................;)

Powinna działać a nie działa. Korekcja EFM jest po to żeby poprawnie odwzorować dane z klucza będącego podstawą zabezpieczenia Safedisc v.xx. Opcja ignoruj typ nośnika jest zaznaczona w Alcoholu. Przy uruchamianiu wirtuale i inne są wyłączone więc to nie wpływa. Co do "rodzynków" szczególnie w przypadku polskich gier sprawa jest taka, że jak wyjdzie patch to zwykle na "rodzynka" trzeba czekać w nieskończoność ... nie wspomne już o tym że zdarzają się rodzynki "niedojrzałe" czasem i nie chcą działać bo ktoś ich nie "dopieścił" do końca.

Niech ktoś kto przegrał SD2.9 na liteonie LTR-24102B sie wypowie i nie piszcie nic więcej niepotrzebnie w tym temacie bo to było milion razy wałkowane na forum. Szkoda klawiatur.

Maciej 12.05.2003 15:29

SafeDisc sprawdza cechy nośnika zawartych w ATIP ,jeśli takie wykryję odmówi uruchomienia aplikacji z takiego nośnika...ponieważ orginalna płytka nie posiada ATIP.
I tego nie da się ominąć tylko kopiując na nagrywarce poprawnie obsługującej korekcję EFM.
Dlatego powinnes użyć opcji :Ignoruj typ nośnika w Alcohol 120% lub w CloneCD Tray.

Drugą rzeczą jest to ,że SafeDisc wykrywa programy typu Alcohol, CloneCD,i wirtualne napędy.I jeśli owakie wykryje...także nie uruchomisz aplikacji ze skopiowanego nośnika.

A jak Ci obraz działa poprawnie z wirtualnego napędu (emulacja) ...to po skopiowaniu na płytkę i ominięciu powyższych zabezpieczeń związannych z SafeDisc kopia powinna działać normalnie z czytnika CD.

Zawsze także można użyć odpowiedniego "rodzynka" który zastępuje zabezpieczony .exe

..................;)

pawelblu 12.05.2003 11:40

Cytat:

Kulfon napisa***322;(a)
chyba ... nic konkretnego tam niema ... z odczytem niema problemu - robi obrazy działające (sprawdzane w Daemon-tools) tylko przy nagrywaniu maści coś że płytki nie chca działać - to wiem ze swojego przykładu
Podejrzewam ze ta wypalarka + alcoholer + alcohol zalatwi sprawe. Moze ktos cos zle ustawia ???

Kulfon 11.05.2003 22:22

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)

Poprawka: model 24102b OBSŁUGUJE Safedisc 2.9
http://club.cdfreaks.com/showthread....t=SAFEDISC+2.9
Okazuje sie jednak ze czasami odmawia posluszenstwa i nie zjada 2.9
LiteOn chyba moze nagrywac Safedisca 2.9 ale nie moze go chyba czytac.

chyba ... nic konkretnego tam niema ... z odczytem niema problemu - robi obrazy działające (sprawdzane w Daemon-tools) tylko przy nagrywaniu maści coś że płytki nie chca działać - to wiem ze swojego przykładu

pawelblu 11.05.2003 21:33

Shifu - fajny Frost Dragon z Warcraft III :)
Kulfon - Na forach lepiej jest bardziej wywazac ton wypowiedzi w stosunku do moderatorow
Thanatos - masz u mnie Plusa za blyskawicznego bana dzisiejszego kolesia od LG vs LiteOn :piwo: :piwo: :piwo:
A propos SafeDisca to szukalem kiedys info o safediscu 2.9 i wypalarkach ktore je obsluguja i gdzies czytalem ze bodajrze od chipsetu 3 mozna plic tego safedisca - zaraz zalacze linka jak go jeszcze znajde :).

Poprawka: model 24102b OBSŁUGUJE Safedisc 2.9
http://club.cdfreaks.com/showthread....t=SAFEDISC+2.9
Okazuje sie jednak ze czasami odmawia posluszenstwa i nie zjada 2.9
LiteOn chyba moze nagrywac Safedisca 2.9 ale nie moze go chyba czytac.

Kulfon 11.05.2003 21:21

No a czym nagrywałeś obrazy na 24102B ? bo ja już próbowałem wszystkiego (Alcohol, Clone, Blindwrite) i próbowałem z Tropico 2, Gothic 2PL, IcewindDale 2 PL, Pluton PL i nijak tego nie mogłem nagrać (wszystkie obrazy są Clona) a po uruchomieniu gra woła o oryginał (nie jest to wina wirtualnych napędów). Troche juz nagrywam i raczej wiem o co biega. Przepraszam za ton w poprzednim poście ale do tej pory byłem przekonany że ta spawarka sobie nie radzi z SD2.9 :buu:

ThanatoS 11.05.2003 21:08

Cytat:

Kulfon napisa***322;(a)
A jakie to niby Alcohol robi obrazy (we własnym formacie)? I dlaczego piszesz że ta nagrywarka przetnie SD2.9 jak to nie jest prawda. Jak się nie wie to się nie mówi ...
Hmm, powiem ci cos. Alcohol posiada wlasny format, ale co wazniejsze mam nagrywarke 48246S i 24102B i oba tna te zabezpieczenie. Np. w grze Devastation jest te zabezpieczenie.

Wiem co mowie, moje wypowiedzi zawsze sa poparte odpowiednia wiedza. Poczytaj sobie moje posty jak mi nie wierzysz.

Kulfon 11.05.2003 21:01

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Chyba chodzi ci o to ze zrobiles Alcoholem obraz w formacie Clona. Jak juz robiles alcoholem to trzeba bylo w jego formacie.
A jakie to niby Alcohol robi obrazy (we własnym formacie)? I dlaczego piszesz że ta nagrywarka przetnie SD2.9 jak to nie jest prawda. Jak się nie wie to się nie mówi ...

ManiusNG 07.05.2003 20:05

Re: Safedisc 2.9 i Liteon

Cytat:

diablo23 napisa***322;(a)
Czy może ktoś na 100% potwierdzić że
nagrywarka LTR-24012B nie da sobie rady z Safedisc 2.9?

Bo z moich obserwacji wynika że kres jej działalności przypadł na
Safedisc 2.8:((((

Czy ktoś przegrał płytę z safedisc 2.9 na liteonie?
Jeśli tak to na jakim?

Również mam ten sam problem. Najwyraźniej LTR-24102B nie radzi sobie z najnowszą wersją SD. Może nowsze, szybsze modele sobie radzą.

Maciej 07.05.2003 15:55

Re: Safedisc 2.9 i Liteon

Cytat:

diablo23 napisa***322;(a)
Czy może ktoś na 100% potwierdzić że
nagrywarka LTR-24012B nie da sobie rady z Safedisc 2.9?

Bo z moich obserwacji wynika że kres jej działalności przypadł na
Safedisc 2.8:((((

Czy ktoś przegrał płytę z safedisc 2.9 na liteonie?
Jeśli tak to na jakim?

napisz jakim programem. i jakie ustawienia masz w odczycie i zapisie przy kopiowaniu płytki ...może zrobimy małą korektę...:)

-=Shade=- 07.05.2003 10:56

Cytat:

Czy ktoś przegrał płytę z safedisc 2.9 na liteonie? Jeśli tak to na jakim?
Ja nagralem plyte zabezpieczona safedisc 2.9. Mowa tu o cd3 z Gothic 2 PL. Plyta po wypaleniu dziala w nagrywarce i w cdromie LG 48x. Nagrywarke LiteOn 48246S.

if22 06.05.2003 23:14

.....

To zabezpieczenie to SD 2.8

if22 06.05.2003 23:13

......

Obrazy odpalone z wirtualnego dysku działają. JA źle nagrałem PoW pl (chyba zabezpiczoną SD 2.8) i z płyty nie działała, ale po zrobieniu obrazi wpakowaniu do wirtualnego napędu było OK. :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:19.