![]() |
Cytat:
Ja gralem w war3 z zainstalowanymi programami cloneCD i alcoholem, ale plytka byla w DVD, wiec nie trzeba w gruncie rzeczy ignorowac typu nosnika bo by mozna bylo sie pochlastac z ciaglym przelaczaniem (raz wylaczac zeby ATIP reader mogl dzialac, a potem znowu zmieniac dla safedisca). Zreszta najlatwiej jest po prostu zalatwic to odpowiedznim profile w clone lub alcholu i porblem z glowy. |
maciej - TYLKO nagrywarka moze sprawdzic ATIP - nalezy weic odpalac kopie w CD lub DVD ROMie LUB w nagrywarce z 'hide cdr media'
blacklista ma to do siebie ze nowe programy o niej wiedza i staraja sei z niej zniknac i pojawiaja sie wraz z nowym zabezpieczeniem - jesli masz najnowsze wersje wszystkich wystepujacej na nich programow problem znika emulowana poprawnie plyte NIE zawsze daje sie nagrac - jednym z takich wyjatkow jest wspominany przezemnie wieele razy Medieval Total War (ktory potrafi zrobic na odwrot - nie dac sie zasymulowac a dobrze sie nagrac) rodzynki sa fe... |
Cytat:
Niech ktoś kto przegrał SD2.9 na liteonie LTR-24102B sie wypowie i nie piszcie nic więcej niepotrzebnie w tym temacie bo to było milion razy wałkowane na forum. Szkoda klawiatur. |
SafeDisc sprawdza cechy nośnika zawartych w ATIP ,jeśli takie wykryję odmówi uruchomienia aplikacji z takiego nośnika...ponieważ orginalna płytka nie posiada ATIP.
I tego nie da się ominąć tylko kopiując na nagrywarce poprawnie obsługującej korekcję EFM. Dlatego powinnes użyć opcji :Ignoruj typ nośnika w Alcohol 120% lub w CloneCD Tray. Drugą rzeczą jest to ,że SafeDisc wykrywa programy typu Alcohol, CloneCD,i wirtualne napędy.I jeśli owakie wykryje...także nie uruchomisz aplikacji ze skopiowanego nośnika. A jak Ci obraz działa poprawnie z wirtualnego napędu (emulacja) ...to po skopiowaniu na płytkę i ominięciu powyższych zabezpieczeń związannych z SafeDisc kopia powinna działać normalnie z czytnika CD. Zawsze także można użyć odpowiedniego "rodzynka" który zastępuje zabezpieczony .exe ..................;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Shifu - fajny Frost Dragon z Warcraft III :)
Kulfon - Na forach lepiej jest bardziej wywazac ton wypowiedzi w stosunku do moderatorow Thanatos - masz u mnie Plusa za blyskawicznego bana dzisiejszego kolesia od LG vs LiteOn :piwo: :piwo: :piwo: A propos SafeDisca to szukalem kiedys info o safediscu 2.9 i wypalarkach ktore je obsluguja i gdzies czytalem ze bodajrze od chipsetu 3 mozna plic tego safedisca - zaraz zalacze linka jak go jeszcze znajde :). Poprawka: model 24102b OBSŁUGUJE Safedisc 2.9 http://club.cdfreaks.com/showthread....t=SAFEDISC+2.9 Okazuje sie jednak ze czasami odmawia posluszenstwa i nie zjada 2.9 LiteOn chyba moze nagrywac Safedisca 2.9 ale nie moze go chyba czytac. |
No a czym nagrywałeś obrazy na 24102B ? bo ja już próbowałem wszystkiego (Alcohol, Clone, Blindwrite) i próbowałem z Tropico 2, Gothic 2PL, IcewindDale 2 PL, Pluton PL i nijak tego nie mogłem nagrać (wszystkie obrazy są Clona) a po uruchomieniu gra woła o oryginał (nie jest to wina wirtualnych napędów). Troche juz nagrywam i raczej wiem o co biega. Przepraszam za ton w poprzednim poście ale do tej pory byłem przekonany że ta spawarka sobie nie radzi z SD2.9 :buu:
|
Cytat:
Wiem co mowie, moje wypowiedzi zawsze sa poparte odpowiednia wiedza. Poczytaj sobie moje posty jak mi nie wierzysz. |
Cytat:
|
Re: Safedisc 2.9 i Liteon
Cytat:
|
Re: Safedisc 2.9 i Liteon
Cytat:
|
Cytat:
|
.....
To zabezpieczenie to SD 2.8
|
......
Obrazy odpalone z wirtualnego dysku działają. JA źle nagrałem PoW pl (chyba zabezpiczoną SD 2.8) i z płyty nie działała, ale po zrobieniu obrazi wpakowaniu do wirtualnego napędu było OK. :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:19. |