Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   doinstalowanie win 98 do win xp czy da sie ??? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/doinstalowanie-win-98-win-xp-czy-da-sie-20862/)

Zelea 06.05.2003 23:28

doinstalowanie win 98 do win xp czy da sie ???

mam teraz win xp pro zainstalowanego na C jest to partycja podstawowa
i teraz chcialem zapytac czy jest mozliwosc zainstalowania win 98 bez fomratowania dysku C ??? i to tak zeby mi sie odrazu to 98 zintegorwalo z tym xp ??? a nastepna partycja D to juz ejst w partycji rozszerzonej....
a jesli to mozliwe to ten 98 gdzie by byl na C czy na D ???
tak wiec pytam czy jest to moziliwe jesli tak to powiedzcie prosze :)
dzieki z gory :)
pozdro

RiT2 07.05.2003 00:00

Mozna spokojnie nawet na C: jezeli nie jest tam system plikow NTSF. Osobiscie tego rozwiazania nie polecam . Jeden dysk - jeden system. Wystarczy dokupic 2 nawet maly dysk i na nim zainstalowac win98 a w setupie zmieniac z ktorego dyku ma sie bootowac system.

GOLOMB 07.05.2003 09:18

Cytat:

RiT2 napisa***322;(a)
Mozna spokojnie nawet na C: jezeli nie jest tam system plikow NTSF. Osobiscie tego rozwiazania nie polecam . Jeden dysk - jeden system. Wystarczy dokupic 2 nawet maly dysk i na nim zainstalowac win98 a w setupie zmieniac z ktorego dyku ma sie bootowac system.
Niekoniecznie..wystarczy patrycja.

tymian 07.05.2003 23:50

wystarczy partycja - - ale jak sie konfiguruje botowanie w winXp, zeby byla tez mozliwosc wyboru win98 lub xp ?

Zelea 08.05.2003 00:00

Cytat:

tymian napisa***322;(a)
wystarczy partycja - - ale jak sie konfiguruje botowanie w winXp, zeby byla tez mozliwosc wyboru win98 lub xp ?
ta mozliwosc z tego co wiem jest zawsze wlaczona jak sie instaluje win xp (przynajmniej jak ja instalowalem xp kolo kilku dziesieciu razy to zawsze byla odrazu wlaczona) a Ty masz xp i nie masz jej wlaczonej ??

Zelea 08.05.2003 00:04

jesli nie masz jej wlaczonej a chcesz wlaczyc i nie wiesz jak to tutaj sie to wlancza:
moj komputer -> wlasciwosci -> zaawansowane -> uruchamianie i odzywkiwanie -> dalej trzeba zaznaczyc opcje " czas wyswietlania listy systemow operacyjnych" i mozna odrazu ustawic jaki system po uplywie tego czasu jesli nie zmienisz sie uruchomi domyslnie normalnie domyslnie jest XP ale tam wszystko jest jak na widelcu :)
pozdro

tymian 08.05.2003 13:30

Rozumiem ale czy mozna dodac np takze tutaj partycje linuxsowa do tego bootowania ?

Zelea 08.05.2003 15:34

Cytat:

tymian napisa***322;(a)
Rozumiem ale czy mozna dodac np takze tutaj partycje linuxsowa do tego bootowania ?
tego dokladnie pewnien nie jestem ale raczej da sie bo przecierz jak sie instaluje linuxa to tez masz mozliwosc wyboru systemu przecerz jak sie uruchamia komputer wiec jesli Ci o to chodzi to tak....... chociaz o co Ci dokladnie chodzi to nie wiem :) hehe jakis nie kumaty dzis jestem :) nieldugo idem an juwenalia to moze dlatego :P hehe
pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:52.