![]() |
JAk naprawic co zapsulem?
No, zaczelo sie od tego, ze niedawala mi spokoju srubka kolo lasera, wiec ja podktecilem. No i przestalo nagrywac i odtwarzac. Czasami zalapie jakas plytke, ale rzadko.
Pytanie. Czy jest jakis program ktory moze stwierdzic, czy laser jest dobrze ustawiony? Ktecilem we wszystkie kierunki, ale na oko to.... Szkoda plytek na eksperymenty. Tylko nie piszcie, ze trzeba bylo sobie pogrzebac w .... Nagrywarka to Samsung SW212B. Pozdrawiam. |
jezeli pamietasz (mniejwiecej) ustawienie fabryczne to tak ustaaw i sprawdzaj w nero cdspeed na jak najmniej zoltych kwadratow w scandisku
jak przekreciles to rownie dobrze mogles usmarzyc laser i wtedy po ptokach |
Rozglądnij się za nową nagrywarką.
Po takim kręceniu bardzo trudno jest ożywić nagrywarkę. Pozdrawiam |
Oprocz pobawienia sie w rozkrecanie (co oczywiscie nic juz nie pomoze), mozesz:
a) wywalic ja przez okno i kupic nowa (np. litka) b) wystawic na allegro w dziale uszkodzona - napisz ze w pewnym momencie przestala dzialac - bedzie to w koncu prawda ;p . . . acha i kup potem nowa - oczywiscie Litka :) Majstrowanie przy srobce przy laserze jeszcze zadnej zdrowej nagrywarce nie wyszlo na dobre :( |
szczerze? trzeba bylo sobie w nosie podlubac - to najmniej zlosliwa uwaga jaka moge dac, myslenie przyszloscia narodu i tak dalej
jakbys zapytal tutaj do czego ta sruba sluzy to raczej nikt by ci jasno nie powiedzial - ale kazdy by ci powiedzial NIE RUSZAJ nagrywarka jest praktycznie do bani teraz - mozesz ustawiac na slepo i nagrywac na RW - ale szanse powodzenia masz malutkie - bo sam wiesz jak drobne zmiany sie licza ps. co chciales osiagnac krecac te srube? 120x? ps2. tak, jestem zlosliwy ale niech to bedzie nauka dla 'majsterkowiczow' |
Zostaje jeszcze dobry serwis... W domowych warunkach nie daję Ci szans. 8)
|
Cytat:
|
Che, naprawilem! Moze nie jest to tak jak bylo, ale nagrywa i odtwarza, a to wazne.
Dzieki za rady. Dobrze, ze to byl stary sprzet. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:30. |