Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Homebrew (https://forum.cdrinfo.pl/f106/)
-   -   VCD na PSX (https://forum.cdrinfo.pl/f106/vcd-psx-20878/)

franeek 15.09.2005 13:55

a widzisz faktycznie daje się ściągnąć ten programik..Ja używam opcjonalnie FlashGetha..Ale jak mi podpowiedziałeś ze ściągnąłeś to go odłączyłem i poszło....Kurde kiedyś reklamowałem gierke z 3 razy...u producenta...za ciula nie chciał uruchomic sie nawet proces instalacyjny......ico?KERIO cholerny Kerio tak ją zablokował ze nawet nic nie zawarczał czy ją puścić...Człowiek uczy sie całe zycie...Pozdro

edit:
.o nie!!!!!!!!!!!właśnie ide kupic bratu jakis tani odtwarzaczDVD& Divixów........nie bede siedział nad zrobieniem jakiegos filmu....czy nie daj boze kilku...DO EMERYTURY...wielkie dzieki

Nie piszemy dwóch postów pod sobą, opcja edytuj :) - dop.Berion
PS: Kerio to dobra ścianka :) Pokombinuj z ustawieniami.

Berion 15.09.2005 07:55

Cytat:

Napisany przez franeek
sorki za ten bałagan.Jakoś tak ostatnio spodobało mi sie kropkowanie w postach,jestem w ten sposób bardzo rozpoznawalny ale jak nie pasuje to trzeba sie dostosować [...]

Rozumiem :) Sam często dodaje "trzykropek" na końcu zdań (niedomówionych). Ale bez przesady. Tak jak teraz może zostać... ... :D

Cytat:

[...] Dzięki za link .Znalazłem go kiedyś ale nie wiem czy wiesz podstawowy program do przeróbki ...STREAK PLAYER niestety nie daje sie ściągnać... [...]
Jak nie daje się ściągnąć? Przed chwilą zassałem, żadnych problemów...

Cytat:

[...] Masz rację to głupi pomysł z tym ogladaniem filmów a praca całego napedu i lasera w tym przypadku jest wielkim obciążeniem dla sprzętu który wszakże nieużywany powinien byc obdarzony szacunkiem za lata pracy i radości jakie dawał...Pozdrawiam
Głupi może nie, ale napewno nienajlepszy.

Tak, to była jedyna w swoim rodzaju konsola, jak dla mnie to najlepsza jaką skontruowano (oczywiście w stosunku do "swoich" czasów).

franeek 15.09.2005 00:06

sorki za ten bałagan.Jakoś tak ostatnio spodobało mi sie kropkowanie w postach,jestem w ten sposób bardzo rozpoznawalny ale jak nie pasuje to trzeba sie dostosować.....Dzięki za link .Znalazłem go kiedyś ale nie wiem czy wiesz podstawowy program do przeróbki ...STREAK PLAYER niestety nie daje sie ściągnać...Masz rację to głupi pomysł z tym ogladaniem filmów a praca całego napedu i lasera w tym przypadku jest wielkim obciążeniem dla sprzętu który wszakże nieużywany powinien byc obdarzony szacunkiem za lata pracy i radości jakie dawał...Pozdrawiam

Berion 13.09.2005 12:41

@franeek
:O Tylko błagam po Polsku :) W Twoim poście panuje taki chaos... ...

A teraz konkrety:
Są trzy "sposoby" na obejrzenie filmu na PSX'ie

Pierwsze dwie są poza naszym zasięgiem. Mianowicie: dawno temu ;) została wyprodukowana przystawka umożliwiająca odczyt płyt VCD (czy SVCD to nie wiem). Dostępny był również (tylko na terenie Chin) specjalny model PSX'a, który "dziewiczo" posiadał taką możliwość odczytu takich płyt.

Dlaczego poza zasięgiem? Nigdzie tego już nie kupisz (conajwyżej na ebay'u za bajońskie sumy).

Trzeci sposób jest dość problematyczny :| Polega na przerobieniu *.avi (stara metoda komperesji!!!) na *.str (Stram Data File).

Czemu problematyczny? Otóż program, który to umożliwia ma ograniczenie do maksymalnie czterech filmów na płycie. Przedwszystkim jednak jeśli chcemy sobie przekonwertować np. film 1h potrzebujemy gigantycznej ilości miejsca na HDD. I najważniejsze: taki wynalazek osłabia laser w naszzej konsoli.

Moim zdaniem nie warto 8 ) Ale jeśli chcesz to poniżej masz link to tutorialu na ten temat (u nas nie ma, ponieważ jeszcze tego nie zrobiłem):
http://dhost.info/shcforum/~streak/art-burnstr.html

franeek 13.09.2005 00:46

..a ja poważnie bym prosił o...pomoc w wypaleniu filmika...na PSX,,,,,,,,,,kiedyś chciałem to zrobic ale nie miałem kompa....a teraz mam....ale ...kurde nie za barzdo czaję...co i jak.....dałem...psx bratu i jak by mógł ....kilka płytek na nim obejżeć ...to by było ...fajowo....moze ktos mi pomoze....????Jest taki program"Psx cd builder"
ale on mi nie chce sie zainstalować...cos tam ...pisze w komunikacie że nie moze bo cos 16-bitowe...jakos tak....chce sie ktos zabawić w dobrego wujka ...i mi pomóc?????...Pozdro

Desden 22.08.2005 21:17

Nie no dwa lata to wmgnieniu oka mineło, jak raptem pare sekund to przecierz nie tak aż długo :D :D :D

andrzejj9 22.08.2005 20:35

Fajnie się to czyta :)

pykson 22.08.2005 18:33

:D:D:D

nie, no reputa sie nalezy
tylko nie w tych 24 godzinach

:piwo:

andrzejj9 14.07.2005 22:31

Dobre :) :piwo:

Berion 13.07.2005 23:16

No nie mogę :D... dam linka do działu humor. Po dwóch latach wyrosłeś jak grzyb po deszczu :) Absolutne zaskoczenie... ode mnie też masz repute.

Cytat:

Bo chyba nie muszę Wam mówić, że to najlepsze polskie forum poruszające temat palenia płytek....
Dziękujemy... To się nam bardzo chwali.

janekdz 13.07.2005 23:08

Cytat:

Napisany przez Berion
8[__________________________]

To ty żyjesz? :D

taa zyje i mam sie dobrze

powrot na forum?? :wow: czesto tu zagladam, ale wiem do czego służy opcja "szukaj" i zawsze znajde jakas ciekawa rzecz...
Bo chyba nie musze Wam mowic, ze to najlepsze polskie forum poruszajace temat palenia plytek....

mgit 13.07.2005 22:55

Cytat:

Napisany przez janekdz
thx za ten blyskawiczny czas reakcji <lol>
ja przez te 2 lata zdazylem skonczyc szkole srednia, zdac mature i jestem juz po 1 roku studiow !!!!!!!!!
ale mimo wszystko dzieki, ze w koncu ktos zainteresowal sie tematem (choc juz mnie przepalanie vcd na psx nie jest potrzebne) macie u mnie :piwo:

Za powrót do życia na forum masz reputke :spoko:

Berion 13.07.2005 22:42

8[__________________________]

To ty żyjesz? :D

janekdz 13.07.2005 22:31

Cytat:

Napisany przez mgit
Jasne :D :fiu:
janekdz ponad dwa lata czekał na odpowiedź i wkońcu się :idea: doczekał ||

thx za ten blyskawiczny czas reakcji <lol>
ja przez te 2 lata zdazylem skonczyc szkole srednia, zdac mature i jestem juz po 1 roku studiow !!!!!!!!!
ale mimo wszystko dzieki, ze w koncu ktos zainteresowal sie tematem (choc juz mnie przepalanie vcd na psx nie jest potrzebne) macie u mnie :piwo:

wolfen3 13.07.2005 22:01

kiedyś kupiłem od ruska film xxx :) ktory nie potrzebował zadnej przystawki :)

Musiałbyć na płycie StreakPlayer a film w *.str - dop. Berion

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05.