![]() |
Mam do dzisiaj dysk Quantum Fireball 6,4 GB, no i nie spadl moze tak drastycznie z rowera, ale z biurka. No i wogole go bios nie wykrywa, nic!. A spadl mi dysk 470MB-nie dzialal- rzucilem nim jeszcze raz i smiga do dzis. S± cudy!
|
Niestety - znam parę osób, którym twarde dyski "zglebiły" - i nie były już potem takie same... jeden z tych kolegów miał zawsze rozmontowany komputer i dysk luzem przypięty do ta¶my, bo często go podpinał do różnych komputerów, aż pewnego dnia dysk skończył na podłodze. Dlatego wychodzę teraz z założenia, że HDD jest urz±dzeniem stacjonarnym.
Ale faktycznie, podobno mog± wytrzymać wiele, gdy nie pracuj±. Gdy dysk pracuje, a pani kopie nóżk± w komputer pod biurkiem, to długo on nie pożyje. |
jesli tylko trzymasz hdd w tym plastikowym pudeleczku to ma wielkie szanse ze cos tak trywialnego jak upadek na asfalt z 2m mu nie zaszkodza
nowe dyski przezywaja przyspieszenia chwilowe do 120g! to jest BARDZO duzo (jesli sa wylaczone) moj tez zaliczyl lot na glebe - i dziala do tej pory (drugi rok) - wiec nie wiem co dziwnego w noszeniu dysku w plecaku (oczywiscie jesli jest w tym pudeleczku!) |
moj hdd jak mi upadl a dokladnie wylecial z reki gdyz to bylo w lecie gorac spocone rece a juz wchodzilem do kumpla do mieszkania i w ostatniej chwili mi wypadl na klatce a 1-2 sekundy pozniej upadl by juz na dywan kto wie co byb ylo wtedy ale upadl na klatce i lipa nie dzial jak go podpialem i modlilem sie aby dzialal to piszczal jak jakasz mysz a pozniej to juz jak zarzynana swinia :P hehe ^_^ :D
a kumpel swoj stary 4 GB hdd rozkrecal kolo 15 razy i mu hula bez problemowo do teraz... |
hmm
Takie cuda sie zdarzaja, mnie z wysokosci okolo 4m na beton spadl GameBoy i absolutnie zero zadrapan i chodzi jak nowka :) Tak samo stary Caviar 1,2GB, co prawda dopiero po (jak pamietam) 4 upadkach z 2 metrow musi byc cieply zeby chodzil to jednak zanim zaliczyl ten czwarty upadek to chodzil wysmienicie - jak na swoje mozliwosci oczywiscie. Teraz go grzeje suszarka zanim go odpale :P
|
Cytat:
Hehe - kumpel wczoraj odebrał juz trzecia BARRACUDE 7200 40GB - pierwsza padla - miala bady, druga padła bo tez miala bady - jak zobaczylem ze koles nosi hdd w plecaku a plecak laduje lobami pod ławka to juz wiedziałem zkad moga sie te abdy brac - ok dysk chodzil az cos go podkusilo wymontował wział w foliowa reklamowke / zrywka z HiperMarketu / zalozył na kierownice od roweru i pojechał po filmy. Niestety rekalmówkka sie przerwała a hdd zaliczył asfalt podczas jazdy rowerem który notabene go jeszcze przejechał. Wymienili mu wczoraj na nowy .... PS: Podobno nie było sladów po upadku. |
Ostatnio mialem nizla jazde z hdd mial 6gb juz go nie ma :)
wypadl mi z plecaka^_^^_^ Format dochodzil do 31% dalej sie nie dalo bo cos skrobalo. Rozkrecilem go, wlaczylem, z poczatku fajnie chodzil, glowice niezle zapier... i wogole. okazalo sie ze taleze od upadku sie troszke skrzywily. Biedak meczyl sie tak ok tygodnia potem poszedl do dyskowego nieba i zabral z soba cenne dane:buu: :buu: Pozdrawim aha nie rzucajcie swoimi twardzielami, lubia sie m¶cić |
Cytat:
jakbym miał obudowę z "okienkiem" i neonem z boku albo przeĽroczyst± z plexi to bym się moż pokusił fajny efekt ale dysku szkoda narażać |
Cytat:
|
ciekaw jestem po co komu taki bajer... dysk to dysk, siedzi sobie w srodku w obudowie komputera i aby nie halasowal i sprawywal sie godnie
pozdrawiam:) |
Cytat:
No tak masz 210 MB, stary nie I zadnych badów??? to zrob tak z np jakas 40GB |
Cytat:
Mam od nich YAMI Gainwarda i musze przyznac ze nie narzekam - obsługa mila, potwierdzenia telefoniczne itp - moze to zalezalo od magazyniera:blee: |
Cytat:
ja kiedys otworzyłem seagate 210 mb i do dzi¶ chodzi :) nawet po tym jak talerze wypalcowałem :) |
Cytat:
|
Ja mam rozwalonego Fujitsu może z niego sobie zrobie tak± ozdobe? :)
Bo wiadomo nie zaleca się otwierania HDD. A taka ozdoba też ładna bo w końcu częsci prawdziwe. Od słów do czynów! Jak mówi±. To zadanie mnie chyba przerasta :). Ale może kiedy¶, niedługo...:cool: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03. |