Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   zobaczcie... ciekawostka dp HDD (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zobaczcie-ciekawostka-dp-hdd-20922/)

Kasprzak 10.05.2003 09:39

Mam do dzisiaj dysk Quantum Fireball 6,4 GB, no i nie spadl moze tak drastycznie z rowera, ale z biurka. No i wogole go bios nie wykrywa, nic!. A spadl mi dysk 470MB-nie dzialal- rzucilem nim jeszcze raz i smiga do dzis. S± cudy!

puch 10.05.2003 08:32

Niestety - znam parę osób, którym twarde dyski "zglebiły" - i nie były już potem takie same... jeden z tych kolegów miał zawsze rozmontowany komputer i dysk luzem przypięty do ta¶my, bo często go podpinał do różnych komputerów, aż pewnego dnia dysk skończył na podłodze. Dlatego wychodzę teraz z założenia, że HDD jest urz±dzeniem stacjonarnym.
Ale faktycznie, podobno mog± wytrzymać wiele, gdy nie pracuj±. Gdy dysk pracuje, a pani kopie nóżk± w komputer pod biurkiem, to długo on nie pożyje.

-Sid-The-Rat=> 10.05.2003 08:22

jesli tylko trzymasz hdd w tym plastikowym pudeleczku to ma wielkie szanse ze cos tak trywialnego jak upadek na asfalt z 2m mu nie zaszkodza
nowe dyski przezywaja przyspieszenia chwilowe do 120g! to jest BARDZO duzo (jesli sa wylaczone)
moj tez zaliczyl lot na glebe - i dziala do tej pory (drugi rok) - wiec nie wiem co dziwnego w noszeniu dysku w plecaku (oczywiscie jesli jest w tym pudeleczku!)

Zelea 10.05.2003 02:00

moj hdd jak mi upadl a dokladnie wylecial z reki gdyz to bylo w lecie gorac spocone rece a juz wchodzilem do kumpla do mieszkania i w ostatniej chwili mi wypadl na klatce a 1-2 sekundy pozniej upadl by juz na dywan kto wie co byb ylo wtedy ale upadl na klatce i lipa nie dzial jak go podpialem i modlilem sie aby dzialal to piszczal jak jakasz mysz a pozniej to juz jak zarzynana swinia :P hehe ^_^ :D

a kumpel swoj stary 4 GB hdd rozkrecal kolo 15 razy i mu hula bez problemowo do teraz...

VermilioN 10.05.2003 01:47

hmm

Takie cuda sie zdarzaja, mnie z wysokosci okolo 4m na beton spadl GameBoy i absolutnie zero zadrapan i chodzi jak nowka :) Tak samo stary Caviar 1,2GB, co prawda dopiero po (jak pamietam) 4 upadkach z 2 metrow musi byc cieply zeby chodzil to jednak zanim zaliczyl ten czwarty upadek to chodzil wysmienicie - jak na swoje mozliwosci oczywiscie. Teraz go grzeje suszarka zanim go odpale :P

Laser 09.05.2003 07:52

Cytat:

Intimo napisa***322;(a)
Ostatnio mialem nizla jazde z hdd mial 6gb juz go nie ma :)
wypadl mi z plecaka^_^^_^
Format dochodzil do 31% dalej sie nie dalo bo cos skrobalo. Rozkrecilem go, wlaczylem, z poczatku fajnie chodzil, glowice niezle zapier... i wogole. okazalo sie ze taleze od upadku sie troszke skrzywily. Biedak meczyl sie tak ok tygodnia potem poszedl do dyskowego nieba i zabral z soba cenne dane:buu: :buu:

Pozdrawim

aha nie rzucajcie swoimi twardzielami, lubia sie m¶cić

Witam !

Hehe - kumpel wczoraj odebrał juz trzecia BARRACUDE 7200 40GB - pierwsza padla - miala bady, druga padła bo tez miala bady - jak zobaczylem ze koles nosi hdd w plecaku a plecak laduje lobami pod ławka to juz wiedziałem zkad moga sie te abdy brac - ok dysk chodzil az cos go podkusilo wymontował wział w foliowa reklamowke / zrywka z HiperMarketu / zalozył na kierownice od roweru i pojechał po filmy.

Niestety rekalmówkka sie przerwała a hdd zaliczył asfalt podczas jazdy rowerem który notabene go jeszcze przejechał.

Wymienili mu wczoraj na nowy ....

PS: Podobno nie było sladów po upadku.

Intimo 08.05.2003 23:05

Ostatnio mialem nizla jazde z hdd mial 6gb juz go nie ma :)
wypadl mi z plecaka^_^^_^
Format dochodzil do 31% dalej sie nie dalo bo cos skrobalo. Rozkrecilem go, wlaczylem, z poczatku fajnie chodzil, glowice niezle zapier... i wogole. okazalo sie ze taleze od upadku sie troszke skrzywily. Biedak meczyl sie tak ok tygodnia potem poszedl do dyskowego nieba i zabral z soba cenne dane:buu: :buu:

Pozdrawim

aha nie rzucajcie swoimi twardzielami, lubia sie m¶cić

+++LeWaP+++ 08.05.2003 21:44

Cytat:

Ormianin napisa***322;(a)
ciekaw jestem po co komu taki bajer... dysk to dysk, siedzi sobie w srodku w obudowie komputera i aby nie halasowal i sprawywal sie godnie

pozdrawiam:)

to jest dobre dla tuningowców

jakbym miał obudowę z "okienkiem" i neonem z boku

albo przeĽroczyst± z plexi to bym się moż pokusił

fajny efekt

ale dysku szkoda narażać

+++LeWaP+++ 08.05.2003 21:42

Cytat:

Intimo napisa***322;(a)
No tak masz 210 MB, stary nie
I zadnych badów???

to zrob tak z np jakas 40GB

wolałbym nie ^_^ :fiu: ;)

Ormianin 08.05.2003 21:19

ciekaw jestem po co komu taki bajer... dysk to dysk, siedzi sobie w srodku w obudowie komputera i aby nie halasowal i sprawywal sie godnie

pozdrawiam:)

Intimo 08.05.2003 19:43

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
e tam

ja kiedys otworzyłem seagate 210 mb i do dzi¶ chodzi :)

nawet po tym jak talerze wypalcowałem :)

No tak masz 210 MB, stary nie
I zadnych badów???

to zrob tak z np jakas 40GB

Laser 08.05.2003 16:21

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Tak na marginesie nie kupujcie nic w siriusie, robia w konia ludzi, typ chcial kupic ecs`a L7S7A2 do ktorego jest standardowo dorzucony czytnik kart pamieci flash, a ci mu wciskali kit ze nie ma go w komplecie i ze moze go dokupic za okolo 100-150zl, a pozatym nie polecaja tej plyty i na hama wciskali mu cos innego.
Witam !

Mam od nich YAMI Gainwarda i musze przyznac ze nie narzekam - obsługa mila, potwierdzenia telefoniczne itp - moze to zalezalo od magazyniera:blee:

+++LeWaP+++ 08.05.2003 15:34

Cytat:

Intimo napisa***322;(a)
Przecież dyski nie s± prózniowo pakowane^_^ ^_^ Tylko w sterylnych warunkach.
Gdyby tak było to po co w dyskach filtr powietrza????

Ale z tym to prawda jak sie go otworzy to potem nie długo pochodzi

Pozdrawaim

e tam

ja kiedys otworzyłem seagate 210 mb i do dzi¶ chodzi :)

nawet po tym jak talerze wypalcowałem :)

GOLOMB 08.05.2003 15:15

Cytat:

Druss napisa***322;(a)
Tak na marginesie nie kupujcie nic w siriusie, robia w konia ludzi, typ chcial kupic ecs`a L7S7A2 do ktorego jest standardowo dorzucony czytnik kart pamieci flash, a ci mu wciskali kit ze nie ma go w komplecie i ze moze go dokupic za okolo 100-150zl, a pozatym nie polecaja tej plyty i na hama wciskali mu cos innego.
No..Był taki wałek.

CIAPEK 08.05.2003 14:51

Ja mam rozwalonego Fujitsu może z niego sobie zrobie tak± ozdobe? :)
Bo wiadomo nie zaleca się otwierania HDD. A taka ozdoba też ładna bo w końcu częsci prawdziwe.
Od słów do czynów! Jak mówi±. To zadanie mnie chyba przerasta :). Ale może kiedy¶, niedługo...:cool:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03.