![]() |
Korekcja dzwięku w pliku mp3
Witam. Od kilku dni mam problem. Mam mix w mp3 i do niego plik .cue
Eleganco wypala sie w programie Fuerio, lecz nie podoba mi sie brzmienie. Całkiem ładne brzmienie (jak na moje sloniowe ucho) uzyskałem przy uzyciu korektora w programie NERO, lecz niestety nie obsługuje on plików .cue. Próbowałem przeprowadzić korekcje w Cool Edit, lecz po zgraniu pliku po korekcji juz Fuerio nie chciał go poprawnie wczytać. Nie wiem co robiłem źle. Nie mam juz pomsłu jak w tym mixie przeprowadzić korekte dzwięku, aby później nagrać go Fuerio. A i jeszcze jedna sprawa. uparłem sie na Fuerio, gdyz w Nero jak nagrywam w DAO to wywala błedy i niszcza sie płyty, a Fuerio bezbłednie obsługuje moja nagrywarkę w trybie DAO. Bedę wdzięczny za pomoc. |
jesli masz mp3 to rozkoduj to do wava, obrob w czym chcesz i nagraj czym chcesz
w feurio mozesz wczytac tego wielkiego wav'a i podzielic go sobie na sciezki jak masz ochote (korzystajac z informacji w .cue (tam sa czasy na ktorych trzeba postawic markery (INDEX'y)) w NERO chyba tez (nigdy nie robielm tego w nero - zawsze laduje mu juz podzielone (np cooleditem) kawalki) |
Re: Korekcja dzwięku w pliku mp3
Cytat:
Mółbyś przekonwertować ten długi mp3 do wav i następnie pozmieniać ręcznie poprzez edycję pliku cue rozszezenia plików (tracków) z mp3 na wav. Ale tak jak napisał Sid można przekonwertować plik do wav i obrobić go np. WaveEditorem z Nero który daje dość dobre efekty w przypadku ulepszania brzmieniowewgo dźwieku (podbicie częstotliwości itp.). Można edytować też sam plik mp3, ale w tym przypadku nie unikniemy ponownej konwersji do mp3 - więc odradzam. Tak ulepszony plik dzielimy (indeksujemy) na poszczególne tracki, opisujemy je i palimy za pomocą Feurio. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:58. |