![]() |
plytki sie nie rozpędzają
Kiedyś nagrywanie płyty startowalo i konczylo sie pomyslnie, a teraz plytka rozpedza sie i zwalnia - i tak w kółko aż człowieka szlag może trafić.
Mam Sony CD-RW CRX220E1 , czy ktoś może mi powiedzieć co sie generalnie dzieje ? DZIĘKI Z GÓRY ! |
Re: plytki sie nie rozpędzają
Cytat:
przy wlozeniu do napedu... podczas wypalania ??? troszke konkretniej prosze ;) |
Może to świadczyć o tym, że optyka jest jusz troszke zabrudzona i napęd ma problemy z odczytem płyty. W takiej sytuacji nic tylko czyścic, czyścić i jeszcze raz czyścic ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^
|
Czyżby problem z buforem? :)
Spróbuj nagrywać wolniej. Opowiedz własnie w jakich okolicznościach to się dzieje.:3msie: |
Cytat:
Tak, coś mi mówi że to może być to ! Mam najnowszy Nero i Win 2k Pro. Kiedy wybieram predkosc 8-12 X to jeszcze czasem "zalapie". Hmm... wolniej... mam nagrywarke 52 X i nic nie można z tym zrobić ? dzieki -pk |
Re: Re: plytki sie nie rozpędzają
Cytat:
|
Cytat:
Tak już będzie. Ja mam 48X LG i mało pale w szybkościach zawrotnych ;) To normalne, że im szybciej tym bufor szaleje na moim kompie. Nie jest to rakieta, ale i tak ją lubie. Nagrywaj wolnie, pewniej, sprawniej, lepiej :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:08. |