Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   litek i overburning (https://forum.cdrinfo.pl/f2/litek-overburning-20958/)

wycior 09.05.2003 07:36

litek i overburning

1) Czy w litku 52x24x52 da sie jakoś zrobić test overburningu???
Pierwszy raz od restaru udaje mi sie to (- w nero cd speed lun Feurio)Wykonanie testu po raz kolejny jest niemożliwe - podaje nieogranizoną wielkość płyty - tzn 80min mogę nadpalic do 99:99 min co jest oczywistą brednią.
Więc pytam czy da się zrobić test???

2) Jak w incd lub directCD Zmniejszyć prędkość nagrywania - opcjia ta jest z poziomu programu jest wyłączona (dla nowych wersji obługujących tę nagrywarkę)

pawelblu 09.05.2003 12:32

Re: litek i overburning

Cytat:

wycior napisa***322;(a)
Pierwszy raz od restaru udaje mi sie to (- w nero cd speed lun Feurio)Wykonanie testu po raz kolejny jest niemożliwe - podaje nieogranizoną wielkość płyty - tzn 80min mogę nadpalic do 99:99 min co jest oczywistą brednią.

LiteOny nowe maja walniety test overburningu - to ich glowna wada. Naukowcy wciaz probuja cos z tym zrobic.
Cytat:

wycior napisa***322;(a)

2) Jak w incd lub directCD Zmniejszyć prędkość nagrywania - opcjia ta jest z poziomu programu jest wyłączona (dla nowych wersji obługujących tę nagrywarkę)

W obu jest wylaczona? DirectCD to przezytek, lepiej jest teraz jechac na InCD, co do samej predkosci to zaraz zainstaluje i powiem :)

puch 09.05.2003 14:57

O ile wiem, InCD nie ma żadnego "jawnego", oficjalnego sposobu obniżenia prędkości nagrywania - zawsze nagrywa z maksymalną dla danego nośnika. Może da się to jakoś zrobić przez edycję Rejestru?
Ktoś, kto ma Yamahę F1 wspominał, że na zakładce InCD ma opcję "tryb P-CAV", czy coś takiego (nie pamiętam!), i wyłączenie tego chyba automatycznie obniżało prędkość zapisu do 16x CLV - ale ja mam inny sprzęt i takiej opcji nie mam.

pali 09.05.2003 15:08

Cytat:

puch napisa***322;(a)

Ktoś, kto ma Yamahę F1 wspominał, że na zakładce InCD ma opcję "tryb P-CAV", czy coś takiego (nie pamiętam!), i wyłączenie tego chyba automatycznie obniżało prędkość zapisu do 16x CLV - ale ja mam inny sprzęt i takiej opcji nie mam.

Zgadza się, ale jak to się ma do prędkości zapisu, to nie wiem, bo na Mt.Rainierze trudno prędkość sprawdzić. Teoretycznie jest tak, jak mówisz.

kowanski 09.05.2003 18:54

Re: litek i overburning

Cytat:

wycior napisa***322;(a)

Ja wgrałem bios 2S03 od LTR-481246S i wtedy można zrobić test overburningu :D ^_^ tzn. bios musi być wydany przed 2002.10.02 ;) Nowsze biosy mają błąd overburningu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56.