![]() |
Na jakich płytach nagrywać najlepiej audio?
Na jakich płytach nagrywać najlepiej audio?
|
Oj było tych tematów nowy użytkowniku na forum :)
Masz na dole wyszukiwarke. Wpisz tam co trzeba i dowiesz się wiele ciekawych rzeczy. :3msie: np. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...=p%B3yty+audio Ja polecam TDK, Esperanza |
Najprostsza odpowiedź to na płytach do tego przeznaczonych ^_^
Wielu producentów ma specjalne wersje płyt oznaczone napisem jak mozna się domyślić "Audio", koszyują one niestety zazwyczaj sporo więcej, ale cóż takie jest życie. A po konkretne marki i modele to faktycznie na forum multum jest tekstów o tym. |
Cytat:
|
Re: Na jakich płytach nagrywać najlepiej audio?
Cytat:
Audio najlepiej palic na Pastelach Verbatima :P |
... albo na tych nowych Verbatimkach udających winyle.
|
Ja sobie wypalam na czarnych Dysanach i Esperanzach, ewentualnie na Pastelach.
|
Cytat:
Oprócz tego Audio są płytami najlepszej jakości. Zazwyczaj to AZO. Ja teraz pale muzę na zwykłych Verbatimach AZO, tutaj opisanych. Producenci zalecają dla AZO wolniejsze prędkości nagrywania, moze dlatego są one dobre dla muzy, którą jak wiadomo palimy jak najwolniej. Ale są też inne teorie, gdzieś czytałem, że AZO źle się komuś paliły na niskich prędkosciach ??? A co do czytania ATIP. Hmmm, jakby to powiedzieć... Przestał mi działać CDR ATIP Reader, mógłby mi ktoś na priv wytłumaczyć dlaczego tak się stało? ;) |
Cytat:
|
verbatim superAzo - 24x (wyzsze tez) - palone na 4x wychodza FATALNIE! testowalem tdk 121032 (oem plextora), lg 32x(@40x) i liteOn 48246s... - nie radze tego nagrywac tak wolno - wydruk z WSESa powalil mnie na kolana
|
ja szukam teraz alternatywy dla VERBATIM PASTEL bo nie moge juz ich dorwac :)
próbowałem LEAD DATA (black) ale niestety egzaminu nie zdały :) i narazie niemam czasu na szukanie .. może coś przez przypadek dorwe :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:06. |