Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   OE - ladowanie... to juz kiedys gdzies bylo, ale nie moge znalezc :( (https://forum.cdrinfo.pl/f5/oe-ladowanie-juz-kiedys-gdzies-bylo-ale-nie-moge-znalezc-20972/)

Remix 09.05.2003 13:17

OE - ladowanie... to juz kiedys gdzies bylo, ale nie moge znalezc :(

Witam!

niestety nie pamietam gdzie jest rozwiazanie tego problemu... dlatego prosze o pomoc

chodzi mi o to okienko OE co wyskakuje zanim sie odpali OE... ono strasznie spowalnia otwieranie sie OE... pamietam, ze gdzies sie w rejestrze zmienia wartosc zmiennej i to okienko znika... ale nie pamietam gdzie... a nie chce mieszac w rejestrze.

moze ktos zna stronke, gdzie jest to opisane lub zna rozwiazanie... prosze pomozcie, bo OE odpala sie za dlugo.

TOMMYx 09.05.2003 13:37

Re: OE - ladowanie... to juz kiedys gdzies bylo, ale nie moge znalezc :(

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

niestety nie pamietam gdzie jest rozwiazanie tego problemu... dlatego prosze o pomoc

chodzi mi o to okienko OE co wyskakuje zanim sie odpali OE... ono strasznie spowalnia otwieranie sie OE... pamietam, ze gdzies sie w rejestrze zmienia wartosc zmiennej i to okienko znika... ale nie pamietam gdzie... a nie chce mieszac w rejestrze.

moze ktos zna stronke, gdzie jest to opisane lub zna rozwiazanie... prosze pomozcie, bo OE odpala sie za dlugo.

Wejdź do edytora rejestru i w gałęzi HKEY_CURRENT_USER\Identities\{ ... }\Software\Microsoft\Outlook Express\5.0 , poszukaj wartości DWORD: Nosplash (jeżeli jej nie ma, to ją stwórz) i zmień jej wartość z 0 na 1.

Wpis ten spowoduje niewyświetlanie przy uruchamianiu programu tego okienka.

Remix 09.05.2003 17:49

Witam!

dzieki wielkie... zrobilem tak i dziala - nie ma "splash'a"

ale to nie rozwiazalo mojego problemu :(

nie wiem dlaczego OE w XP tak dlugo sie otwiera? Wam tez sie tak dlugo otwiera?

andrzejj9 10.05.2003 09:56

Cytat:

remix napisa***322;(a)

no nie, mi sie otwiera doslownie ulamek sekundy, a juz bardzo dawno Winsowa nie przeinstalowywalem (na poczatku to zawsze wszystko szybko chodzi)

Y@nkee_PL 10.05.2003 11:38

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

dzieki wielkie... zrobilem tak i dziala - nie ma "splash'a"

ale to nie rozwiazalo mojego problemu :(

gadalismy o tym na gg
wiem ze wywaliles Messengera z systemu (za pomoca TweakXP)
to moze byc przyczyna, bo OE jakby nie patrzec to na upartego chce go miec wlaczonego i podejzewam ze go szuka co wydluza odpalenie samego OE, sprobuj przywrocic Messengera
ale ja sam nie wiem jak sie go przywraca po uzyciu TweakXP ???

TOMMYx 10.05.2003 13:15

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
gadalismy o tym na gg
wiem ze wywaliles Messengera z systemu (za pomoca TweakXP)
to moze byc przyczyna, bo OE jakby nie patrzec to na upartego chce go miec wlaczonego i podejzewam ze go szuka co wydluza odpalenie samego OE, sprobuj przywrocic Messengera
ale ja sam nie wiem jak sie go przywraca po uzyciu TweakXP ???

To chyba nie jest wina braku Messengera, ja też go nie mam, też wywaliłem, zaraz po instalce, ale OE otwiera mi się tak, jak u Andrzejj'a9 - ułamek sekundy.

Poszukam, popytam, może się czegoś dowiem.

Y@nkee_PL 10.05.2003 13:46

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
To chyba nie jest wina braku Messengera, ja też go nie mam, też wywaliłem, zaraz po instalce, ale OE otwiera mi się tak, jak u Andrzejj'a9 - ułamek sekundy.

Poszukam, popytam, może się czegoś dowiem.

wlasnie wywalilem za pomoca TweakXP tego Messengera i OE smiga az milo :)
to rzeczywiscie nie wina messengera, myslmy dalej :glaszcze:

Remix 11.05.2003 21:30

Witam!

sprawa faktycznie dotyczyla messengera... ale ja go nie wywalilem tylko wylaczylem i on faktycznie go szukal... teraz postaram sie go wywaleic przez tweak xp

dzieki wszystkim... special thx to Yankee

Smartek 11.05.2003 21:57

A macie cosik takie do IncrediMail?
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:33.