Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   officeXP (https://forum.cdrinfo.pl/f2/officexp-20986/)

esem 10.05.2003 14:42

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Wyjaśniam już. wziąłem zrobilem integrę officea xp pro pl wersja z fronpagem i z wersji pudelkowej. Zrobilem integrę z sp 2 i zajmuje mi 550 mega obraz z tym sp 2 integra. A kolega pvelblu mowi o officie pro z sp 2 ktory ma 672 mega integra. Przecież 672 mega a 550 mega to różnica jest chyba cio? Ja zrobilem z wersji pudelkowej integrację z sp2. Więc z skąd mu się wzięło te 120 mega nadwyżki?:)
Np. "śmiecie" - sprawdź o które pliki tu chodzi? 8)

pawelblu 10.05.2003 11:23

Cytat:

Płytka jest do Bani i tyle. A co do parttion weź go ale jak solidniesz namieszasz to tylko format czeka Ciebie:)
Czy moglby mi ktos przeslac tego jpega - bo mi podglad jego nie dziala i pewnie jest walniety. Nie chce zamieniac go na inny plik "niefirmowy" bo to tylko kilka (10) kilo, a tak bede mial pewnosc ze plik jest dobry. Potrzebuje pliku spod sciazki podanej w tym bledzie, najlepiej na mail royalmail@go2.pl Reszta wyglada na OK. Moze sie uda...
Juz koncze zasysac Partinion Magica w wer. retail of korz ;p i zobacze czy cos dadza te tricki.

memorando 10.05.2003 08:36

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Zrzucales do bina ? . Ta wersja jezeli chodzi o plik bin jest dobra i w 100% dzilajaca !! Tylko czy moglo sie stac tak, ze koles mi nagral bin office'a ale z bledami na plycie ktore maja wplyw na strukture plikow w tym binie, ale sam bin jest dobry (surface scan - 2% damaged, filescan - all OK). Dla mnie wydaje sie to calkowita abstrakcja.
problem jest teraz innego rodzaju - jak winXP rozpoznaje czy partycja jest jego - zalacze pliczek :)
Wyczytalem gdzies ze moznaby sprobowac potricowac z Partition Magiciem.

Płytka jest do Bani i tyle. A co do parttion weź go ale jak solidniesz namieszasz to tylko format czeka Ciebie:)

pawelblu 10.05.2003 08:19

Ilość załączników: 1
Cytat:

Ja zrobilem z wersji pudelkowej integrację z sp2. Więc z skąd mu się wzięło te 120 mega nadwyżki?:)
Zrzucales do bina ? . Ta wersja jezeli chodzi o plik bin jest dobra i w 100% dzilajaca !! Tylko czy moglo sie stac tak, ze koles mi nagral bin office'a ale z bledami na plycie ktore maja wplyw na strukture plikow w tym binie, ale sam bin jest dobry (surface scan - 2% damaged, filescan - all OK). Dla mnie wydaje sie to calkowita abstrakcja.
problem jest teraz innego rodzaju - jak winXP rozpoznaje czy partycja jest jego - zalacze pliczek :)
Wyczytalem gdzies ze moznaby sprobowac potricowac z Partition Magiciem.

memorando 09.05.2003 22:21

Cytat:

esem napisa***322;(a)
A jaki to ma związek z OfficeXP? Przetłumaczcie mi to z polskiego na "nasze". 8)
Wyjaśniam już. wziąłem zrobilem integrę officea xp pro pl wersja z fronpagem i z wersji pudelkowej. Zrobilem integrę z sp 2 i zajmuje mi 550 mega obraz z tym sp 2 integra. A kolega pvelblu mowi o officie pro z sp 2 ktory ma 672 mega integra. Przecież 672 mega a 550 mega to różnica jest chyba cio? Ja zrobilem z wersji pudelkowej integrację z sp2. Więc z skąd mu się wzięło te 120 mega nadwyżki?:)

esem 09.05.2003 21:13

A jaki to ma związek z OfficeXP? Przetłumaczcie mi to z polskiego na "nasze". 8)

memorando 09.05.2003 19:32

Cytat:

zasysam partition magic 8 - podobno mozna nim pomieszac w preferencjach partycji (fdiskiem to ja sobie moge tylko wywalic ta partycje ;p ).

Co do wielkosci - 672 Mb.

to masz odpowiedź powinno mieć mniej mój office xp zintegrowany z sp1 i sp 2 wersja office xp pro z frontpagem ma 550 mega co ty na to?:)

pawelblu 09.05.2003 19:29

zasysam partition magic 8 - podobno mozna nim pomieszac w preferencjach partycji (fdiskiem to ja sobie moge tylko wywalic ta partycje ;p ).

Co do wielkosci - 672 Mb.

memorando 09.05.2003 19:01

Cytat:

Heh no wiesz tylko zastanow sie czy lepiej miec nortona czy nic (odpowiedz jest banalnie prosta). Co do wira to na 99,99% nic nie ma.
Wiem że nie problem wiem w czym tkwi:) masz ten obraz z emule? ile ma mega:)

pawelblu 09.05.2003 18:57

Cytat:

Mówię o nortonie antywirze śmieszny program jak masz go teraz mogę udowodnić Tobie że dasz najnowsze bazy najsilniejszą heurystykę i będziesz musial formatować hdd o ile odpalisz:)
Heh no wiesz tylko zastanow sie czy lepiej miec nortona czy nic (odpowiedz jest banalnie prosta). Co do wira to na 99,99% nic nie ma.

pali 09.05.2003 18:50

Cytat:

Dodam jeszcze ze ON istalowal Office z tego pliku bin i mu dziala wiec to mnie dziwi (ale nie probowal z tej plyty tylko z pierwotnego obrazu bin ktory ma na dysku).

To niech kolega zrobi sumy kontrolne CRC (np. TCommanderem) i porówna plik z dysku oraz plik z cdr. Jak będą sumy różne, to już wiadomo, ze płyta jest walnięta.

memorando 09.05.2003 18:49

Cytat:

Nie wiem dlaczego Ci Norton sys works nie pasi, ale trudno, w koncu to najlepszy pack z programami systemowymi.
Jezeli tak jest jak mowisz to jakie proponujesz rozwiazanie ??
Poza tym to on mi za kazdym razem to poprawia wiec ten wpis nadpisywal by dane w sektorze za kazdym razem ?? Ja myslalem moze czyms takim - moze winXP sprawdza pliki systemowe ktore nagrywa na swoje dyski (cos w stylu recycla w win 98SE) i jak ich nie znajduje to sie pluje.

Mówię o nortonie antywirze śmieszny program jak masz go teraz mogę udowodnić Tobie że dasz najnowsze bazy najsilniejszą heurystykę i będziesz musial formatować hdd o ile odpalisz:) wspomnialeś o fat 32:) to jest wyjaśnienie fat 32 podczas niepoprawnego zamknięcia systemu lub podczas przeprowadzania procedury startowej znajdzie podejrzany element lub daleś aby sprawdzal i resetujesz zamiast w ciągu tych 10 sekund kliknąć dowolny klawisz aby nie sprawdzal to efekt masz:) a co do ciąglego nadpisywania :) to powiem takmoże masz wirasa i tyle......norton nie wykrywa ponad 12000 wirów ktore mam na cd jako kolekcję pomimo że mam najnowsze bazy panada zaś wykrywa 10 % z nich:)

pawelblu 09.05.2003 18:42

Cytat:

system plików nie ma nic do rzeczy druga rzecz ufasz nortonowi antywirowi ? jak tak to jesteś za przeproszeniem malo rozumny uważam że objwy wskazują na nadpisanie się w sektorze dyskowym o ile wiem microsoft przeznacza na to 8i pół mega na partycji C aktywnej (tak jest u mnie w win 2000) ipo prostu wywala tobie wpis w partycji jaki to jest fs
Nie wiem dlaczego Ci Norton sys works nie pasi, ale trudno, w koncu to najlepszy pack z programami systemowymi.
Jezeli tak jest jak mowisz to jakie proponujesz rozwiazanie ??
Poza tym to on mi za kazdym razem to poprawia wiec ten wpis nadpisywal by dane w sektorze za kazdym razem ?? Ja myslalem moze czyms takim - moze winXP sprawdza pliki systemowe ktore nagrywa na swoje dyski (cos w stylu recycla w win 98SE) i jak ich nie znajduje to sie pluje.

memorando 09.05.2003 18:28

Cytat:

nie ma cue i nie jest potrzebny - przed chwila zaintalowalem norton sys worksa z bina nagranego na plyte przez montowanie pod demonem. Co do palenia to kolo mi juz nagral obraz bin wiec nie chcie mi sie szukac do tego cue i jeszcze wypalac nastepna plyte jezeli instalacja z bina powinna dzialac. Norton sys works chula bez problemu. Dodam jeszcze ze ON istalowal Office z tego pliku bin i mu dziala wiec to mnie dziwi (ale nie probowal z tej plyty tylko z pierwotnego obrazu bin ktory ma na dysku).
Jezsze jedna sprawa - wiecie moze po czym winXP poznaje "swoje dyski" bo mam dysk systemowy w FAT32 i za kazdym uruchomieniem kompa odpala mi scandisca ze by go "przyswoic" chociaz sam z niego startuje :blee:

Wpadlem na pewien koncept - moze by tak dac temu XPkowi ten jego system plikow NTFS ???

system plików nie ma nic do rzeczy druga rzecz ufasz nortonowi antywirowi ? jak tak to jesteś za przeproszeniem malo rozumny uważam że objwy wskazują na nadpisanie się w sektorze dyskowym o ile wiem microsoft przeznacza na to 8i pół mega na partycji C aktywnej (tak jest u mnie w win 2000) ipo prostu wywala tobie wpis w partycji jaki to jest fs

pawelblu 09.05.2003 17:43

Cytat:

pali napisa***322;(a)
Jak masz bin i cue to nie potrzebujesz żadnego wirtualnego napedu. Nie rozumiem po co go instalowałeś.
Jak nie masz cue to dociągnij.

nie ma cue i nie jest potrzebny - przed chwila zaintalowalem norton sys worksa z bina nagranego na plyte przez montowanie pod demonem. Co do palenia to kolo mi juz nagral obraz bin wiec nie chcie mi sie szukac do tego cue i jeszcze wypalac nastepna plyte jezeli instalacja z bina powinna dzialac. Norton sys works chula bez problemu. Dodam jeszcze ze ON istalowal Office z tego pliku bin i mu dziala wiec to mnie dziwi (ale nie probowal z tej plyty tylko z pierwotnego obrazu bin ktory ma na dysku).
Jezsze jedna sprawa - wiecie moze po czym winXP poznaje "swoje dyski" bo mam dysk systemowy w FAT32 i za kazdym uruchomieniem kompa odpala mi scandisca ze by go "przyswoic" chociaz sam z niego startuje :blee:

Wpadlem na pewien koncept - moze by tak dac temu XPkowi ten jego system plikow NTFS ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:26.