Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   >> Internet - co jest winne takiemu zachowaniu << (https://forum.cdrinfo.pl/f5/internet-co-jest-winne-takiemu-zachowaniu-20993/)

esem 10.05.2003 14:40

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
druga sprawa - esem - jaki okres probkowania? bo jesli to nie jest zart to chyba nigdy wiecej nie spojze na twoje posty...
Oczywiście, że żart - coś nerwowy zrobiłeś się ostatnio. 8)

Laser 10.05.2003 12:56

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
ale zadzwoń wcześniej .wiesz do kogo' ;) ^_^
Witam !

Szybka eXpertyza "tego kogoś";) wykazala ze albo mam cos nie tak z radiem / pingi znacznie wieksze niz dopuszczalne itp / albo nasz kochany providerek chciał aby szybko mu sie zwrociły inwestycje / nowe serwery hehe, nowa siedziba itp - i przyłaczył wiecej niz moze uciagnac - ztad te szopki z gubieniem pakietow - schodkowymi transferami itp.

Dzisiaj odbede narade z sasiadem - moze cos da sie ustalic - ale znajac kochanego providera to jak grochem o firemurek :(

Nie dosc ze mamy w PL najdrozszy net w europie jak nie na swiecie to jeszcze takie numery ....

ehhh

PS: A jednak LINUX w rekach osoby umiejacej go wykorzystac to niesamowite narzedzie;)

Pozdro:)

Torwald 10.05.2003 11:06

@Sid OK bede na przyszlosc pamietal.

@Laser dzieki za programik, teraz bede wali od razu na priv 8)

-Sid-The-Rat=> 10.05.2003 08:38

prosby na priv - przyjmijcie ze od teraz tak jest i tyle - tu nie smietnik

druga sprawa - esem - jaki okres probkowania? bo jesli to nie jest zart to chyba nigdy wiecej nie spojze na twoje posty...

jasut 10.05.2003 07:27

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Laser a co to za programik masz do mierzenia obciazenia lacza ? Mialem cos takiego kiedys ale bez rodzynka i po 30 dniach mi padl.. :) Jakbys mogl podeslac na maila...bylbym wdzieczny :jupi:
Ja też dołączam się pokornie do prośby Tornwalda.
jasut@interia.pl

Zelea 10.05.2003 01:39

Re: >> Internet - co jest winne takiemu zachowaniu <<

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Zauwazylem ze dziwna rzecz sie dzieje z moim netem

Jak cos ciagne to transfer zamiast byc stabilny tak jak kiedys i utrzymywac sie na w miare jednolitym poziomie to skacze od zera do max i tak w kołko - podejrzewam ze przez to muł nie moze poprawnie pracowac ... co moze byc nie tak ??

Musze znowu sie przejsc do PROVIDERA i zgłosic - pytanie ale co zgłosić ??

ja mam tak od kad mam net ale nie mam zadnych ograniczen na sieci wiec sie nie dziwie nie mam przydzielonych stalych transferow dla kazdego ip tylko wolna amerykanke...
a co do programiku to tak jak i Torwald chetnie bym poprosil jesli jest taka mozliwosc :)

pozdro

esem 09.05.2003 21:41

Może okres próbkowania masz ustawiony za nisko? 8)

Torwald 09.05.2003 21:14

Laser a co to za programik masz do mierzenia obciazenia lacza ? Mialem cos takiego kiedys ale bez rodzynka i po 30 dniach mi padl.. :) Jakbys mogl podeslac na maila...bylbym wdzieczny :jupi:

+++LeWaP+++ 09.05.2003 21:04

ja bym tak zrobił

ale zadzwoń wcześniej .wiesz do kogo' ;) ^_^

Laser 09.05.2003 17:50

>> Internet - co jest winne takiemu zachowaniu <<

Ilość załączników: 1
Witam !

Zauwazylem ze dziwna rzecz sie dzieje z moim netem

Jak cos ciagne to transfer zamiast byc stabilny tak jak kiedys i utrzymywac sie na w miare jednolitym poziomie to skacze od zera do max i tak w kołko - podejrzewam ze przez to muł nie moze poprawnie pracowac ... co moze byc nie tak ??

Musze znowu sie przejsc do PROVIDERA i zgłosic - pytanie ale co zgłosić ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:47.