![]() |
Czy Liteon LTR-48246S obsluguje SD 2.90
Prosze tylko o odpowiedz tak lub nie...
|
po upgradzie na 52s - tak
bez upgradu - powinien |
mozesz dac sialkes link do opisu jak przerobic te model/sam napisac ?
|
hmmm... nie sklamie jesli powiem ze tego nie robilem wiec rad udzielac nie bede
inna sprawa ze mam taki zamiar wiec powiem czego sie dowiedzialem - ze wgranie biosu nie jest juz takie latwe bo program sprawdza typ nagrywarki i ze trzeba to jakos ominac i to ze wersja 48246s da sie na 100% przerobic na 52246s... sadze ze w dziale CDR znajdziesz w starych postach cos wiecej poszukalbym sam - ale czasu malo a mi sie nie spieszy z upgradem |
Wgranie Biosu z 52x do 48x to bułka z masłem. LiteOn na swojej stronie zamieszcza EXE i to one sprawdzają czy można dany bios wgrać czy nie. Naszczęście jest program, który z tyc EXE "wyciąga" pliki biosu a wtedy pod DOSem możesz wgrywać czego dusza zapragnie.
Sprawdzone - wgrywałem. |
nie twierdzilem ze to trudne - tylko ze nie jest to trywialne - normalnie podawalo sie link do biosu ze strony firmowej - tutaj to nie pomoze
wiec taka a nie inna odp. ps. zamiesc tu ten bios :) bedzie latwiej |
48246S o ile mi widomo radzi sobie rownie dobrze z SD 2.9 co 52246S (oczywiscie bez AWS :) )
|
Ilość załączników: 1
Oto bios w pliku .bin do LTR 52246S (wersja 6s0c). Do wgrania uzyc trzeba MtkFlash.
|
LTR 52246S (wersja 6s0d)
|
A jakby ktos chcial wrocic do LTR 48246S to prosze bardzo - bios takze w pliku .bin, wersja SS0C:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24. |