Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   TePSA zmniejszyla koszty instalacji Neo+. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tepsa-zmniejszyla-koszty-instalacji-neo-21012/)

Kasprzak 10.05.2003 09:32

TePSA zmniejszyla koszty instalacji Neo+.

Witam!
Zamieszczam cytat ze stronki www.neostrada.pl

Cytat:

Neostrada Plus za jedyne 399 zł!
poniedziałek 05.05.2003
W dniach 1-31 maja 2003 roku Telekomunikacja Polska wprowadza promocyjną opłatę instalacyjną usługi Neostrada Plus. Klienci, którzy złożą zamówienie w maju, zaoszczędzą 455,93 zł!

moze juz wszystcy o tym wiecie. Ja jednak dowiedzialem sie dzisiaj.
Szkoda ze tylko do maja!

sayan 10.05.2003 10:46

takich promocji musi być i bedzie coraz wiecej .. !!
konkurencja rośnie :)

eloise 10.05.2003 11:01

to jest niby lekarstwo na nasze kłopoty z łączem

ale NEO nie wolno dzielić

a szkoda...

ZbigNieff 10.05.2003 11:06

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
to jest niby lekarstwo na nasze kłopoty z łączem

ale NEO nie wolno dzielić

a szkoda...

Wlasnie a po 2 nie ma stalego IP...

@ Do tych co posiadaja NEO+ - Czy da sie cos doplacic zeby miec NEO+ na stalym IP??? Jesli tak to ile???

Torwald 10.05.2003 11:13

Z tego co wiem NEO+ nie ma i nie moze miec stalego IP.
Ja mam niestety wiekszy problem. U mnie w miescie (Ostrołęka) usilnie twierdza ze nie moga zalozyc NEO+ ani SDI bo...nie maja sprzetu.
Chyba pojde z tym wyzej bo taki stan rzeczy trwa u nas juz od dluzszego czasu. Kumpel czekal pol roku na zalozenie stalki a drugi, po tym jak poszedl ze skarga (pisemna) do siedziby TePsy, w ciagu 3 dni mial zalozone lacze (sprzet sie...znalazl). Albo ci kolesie w TePsie mysla ze robia nam laske wypelniajac swoje obowiazki, albo licza na dodatkowy zarobek naszym kosztem (czytaj: dac w lape). Ale w koncu zyjemy w Polsce wiec czego mozna sie spodziewac... :(

-=Shade=- 10.05.2003 11:15

Cytat:

Do tych co posiadaja NEO+ - Czy da sie cos doplacic zeby miec NEO+ na stalym IP Jesli tak to ile
Chyba sie nie da, ze stalym IP masz DSL i chyba tylko tyle.

Co do tej obnizki za instalacje w maju to ja cos czuje ze ludzi robi sie w konia. Skoro za instalacje zdjeli 50 % w maju to nich tez zrobia promocje dla tych co juz maja neo + a kiedys za instalacje wywalili 100 % ceny !
Rownie dobrze moga poszerzyc pasmo powiedzmy do 768/128kbit , ale tego nie zrobia. Oszustwo.

Maciej 10.05.2003 11:20

To się nazywa TELEKOMPROMITACJA ...^_^ :)

sayan 10.05.2003 11:36

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Z tego co wiem NEO+ nie ma i nie moze miec stalego IP.
Ja mam niestety wiekszy problem. U mnie w miescie (Ostrołęka) usilnie twierdza ze nie moga zalozyc NEO+ ani SDI bo...nie maja sprzetu.
Chyba pojde z tym wyzej bo taki stan rzeczy trwa u nas juz od dluzszego czasu. Kumpel czekal pol roku na zalozenie stalki a drugi, po tym jak poszedl ze skarga (pisemna) do siedziby TePsy, w ciagu 3 dni mial zalozone lacze (sprzet sie...znalazl). Albo ci kolesie w TePsie mysla ze robia nam laske wypelniajac swoje obowiazki, albo licza na dodatkowy zarobek naszym kosztem (czytaj: dac w lape). Ale w koncu zyjemy w Polsce wiec czego mozna sie spodziewac... :(

umnie w miescie jest ta sama sytuacja. Niechcą zakładać SDI (niewiem jak z NEO+). Ale tzw. "koperta pod stołem" jest lekarstwem na to (sprawdzone)

sayan 10.05.2003 11:39

Cytat:

Shifu napisa***322;(a)

Co do tej obnizki za instalacje w maju to ja cos czuje ze ludzi robi sie w konia. Skoro za instalacje zdjeli 50 % w maju to nich tez zrobia promocje dla tych co juz maja neo + a kiedys za instalacje wywalili 100 % ceny !
Rownie dobrze moga poszerzyc pasmo powiedzmy do 768/128kbit , ale tego nie zrobia. Oszustwo.

a kazał Ci ktoś wtedy zakładac NEO+ ? równie dobrze mogłeś czekać na promocje...

tak samo jakbyś kupił nowe auto w salonie dajmy na to za 40tys,
a po upływie pół roku zrobili promocje to samo auto za 37tys ? czy też miałbyś do nich pretensje że Ci nie zwrócą tych 3tys ?
wszystko tanieje ? czy ja jak zapłaciłem 3 lata temu za karte grafiki 1tys. zł, a teraz moge ją kupic za 80zł ? to też mam żądać zwrotu kosztów ?

pzdr

-=Shade=- 10.05.2003 11:55

Buahahahahahah zaczekac na promocje ... dobre..naprawde dobre:)
Ja nie mam pretensji o to ze instalacja tanieje tylko o to ze jak jest promocja neostrady to mozna by pomyslec tez o juz istniejacych uzytkownikach i dla niech tez dac jakas promocje;)

-Sid-The-Rat=> 10.05.2003 11:56

jakie oszustwo?

cena abonamentu miesiecznego w przeliczeniu na kbit/sec/zlotowki jest nizszcza niz wiekszosc osiedlowek nawet

koszt instalacji jest astronomiczny - i tego nie rozumiem - bo sprzet to tylko wypozyczenie modemu (ale w sumie ktos go musial wczesniej kupic - a to drogi sprzet)

tak - tepsa moze poszerzyc pasmo Neo+ - ale nie moze poszerzyc lacz sieci szkieletowej ktora szerokopasmowy DSL (czyli tez Neo) potrafi zapchac dokumentnie - nie stac na to Polski narazie - ale kto wie? w Kanadzie na TYM SAMYM sprzecie sprzedaje sie 2Mbit - tylko ze u nich szkielet jest 10 razy mocniejszy niz u nas

neo+ ma dynamiczne ip - ale jesli postawisz sobie DNS (mozna darmowego np www.dyndns.org) to moze nei masz stalego IP ale adres juz tak :) - wiem bo kozystam

nie wiem jak to ejst z ta koperta pod stolem - technologia ADSL wymaga GRUNTOWNEJ renowacji centrali - jesli cenrala jest nowa (jak moja) to sprzet jest juz w standardzie, a jesli jest bardzo stara to tego sie nie da zupgrade'owac
jesli jednak pomaga ;posmarowanie; to polecam isc ze skarga - KONIECZNIE na pismie - tepsa ostatnio zaczela dbac o wizerunek i grzecznie bardzo traktuje klientow

neo wolno dzielic w obrebie mieszkania - nie wolno jednak poza - nie slyszalem jednak o jednym chocby przypadku kontroli

i dodam na koniec ze na neo+ dziala kazde p2p i sa bardzo niskie pingi przy grach

paja 10.05.2003 17:21

ktoś może wie ile się za miesiąc abonamentu płaci ???

Laser 10.05.2003 17:26

Cytat:

paja napisa***322;(a)
ktoś może wie ile się za miesiąc abonamentu płaci ???
Witam !

Tylko 179 zł netto! , bez względu na liczbę godzin spędzonych w sieci

http://www.neostrada.pl/

paja 10.05.2003 17:35

Dzięki zastanawiam się nad założeniem

Pawel_k 10.05.2003 17:54

Cytat:

Neostrada Plus za jedyne 399 zł!
Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Tylko 179 zł netto! , bez względu na liczbę godzin spędzonych w sieci

http://www.neostrada.pl/

gdyby abonamentwynosi 79zl to kto wie czym bym nie wzial :blee:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:25.