![]() |
Cytat:
|
Miewałem takie przypadki pt. cud na modemie. Ale dość szybko je sobie wyjaśniłem: miały one miejsce wyłącznie w przypadkach kolejnego ściagania tego samego pliku, poprzednie ściągania były nieudane (niezakończone). Gdzieś w tempie windy zostawała część wcześniej ściąganego pliku: i wyniki przy ponownym ściąganiu były wielokrotnością możliwości modemu. 8)
|
ma niewiele gorsze
gorsze sa dlatego ze modem musi dokonac kompresji strumieniowej z niewielkim buforowaniem - a zip na kompie moze sobie przejzec plik daleko do przeodu i dobrac odpowiednia ksiazke slow - takiej optymalizacji nie moze zrobic modem kompresja jest wbudowana w protokol v90 a jej lepsza (wydajniejsza i szybsza wersja) ma byc wbudowana w kolejna generacje protokolow nastepca tcp/ip tez ma miec kompresje |
oczywiście ,trzeba jeszcze uwierzyć, że modem ma zdolności pakujące zipa...
|
Cytat:
to teraz pomyślmy... jak masz modem 56kbps, zakładając pełny transfer możesz wysłać... 2117818 kropek na sekundę:idea: |
Cytat:
|
Cytat:
niewiem co jest w tym zipie, ale mi przy próbie rozpakowania system zaliczył zwis :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
a gdyby w pliku ściąganym przez mallowexa były np. same zera, to czy kompresja modemowa nie zrobiłaby takiego cuda z transferem?
ja nie wiem, pytam sie tylko, na modemach sie nie znam |
Cytat:
Nio - zostac nauczycielem w szkole to chyba najwieksza kara za grzechy admina :) |
Cytat:
|
Gdyby mój zoom tak dawał czadu;)
|
Cytat:
Serwer może być przeciążony - to dwa I po trzecie zależy jaką stałką i jakim modemem... |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:20. |