![]() |
Yamaha 2100E i win XP
Jestem posiadaczem nieco leciwej już Yamahy 2100E. Przesiadłem sie nie dawno na inny komputer z win xp i nagrywarka nie działa poprawnie pod CloneCD. Mianowicie czasami dostaję taką przykykrą informacje: "HARDWARE ERROR: NO ADDITIONAL SENSE INFORMATION (4:0x08:0x03)" i wyrzucam płytke do kosza. :( Na EasyCD 6 i Alcoholu nagrywa.
Zauważyłem też że każdemu nagrywaniu (również tym udanym pod Easy CD i Alcoholu) toważyszy taki błąd w systemowym podglądzie zdarzeń: "W urządzenie Device\CdRom0 wystąpił zły blok" Wcześniej, na poprzednim komputerze pracowałem pod win 2000 i było ok. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły i sugestie to będe wdzięczny za pomoc. Praktycznie zupełnie sie na tym nie znam. Pozdrawiam |
Witam na forum
Zacznij od adaptec aspi+fixaspi lub forceaspi |
Re: Yamaha 2100E i win XP
Cytat:
Pozostawie ten problem bez komentarza :). P.S. A tak serio to prosze o wypowiedż użytkowników XP, może oni się spotkali z takim problemem bo dla mnie ten problem jest obcy. Witam na forum:3msie: |
Re: Re: Yamaha 2100E i win XP
Cytat:
tak - od poczatku. na sam pocztek aspi jak zapodal pali (osobiscie jade na aspi 4,71 + fix). "przesiadlem sie na inny komputer" co to za plyta - moze nForce ? , chipset intela, czy via ? Kosmetyka - przy okazji jak juz mowimy o XP to wylacz nagrywanie systemowe na nagrywarce (wlasciwosci napedu - zakladka nagrywanie, odhacz checkboxa). Jak juz jestesmy przy alcoholu to zmien w opcjach interface na ten odpowiadajacy XP (w menu glownym). |
Płyta MSI 845PE MAX
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:36. |