![]() |
Praca w Londynie ... może ktoś ma jakieś informacje ;)
poszkuję wyszukiwarki, która potrafi wygrzebać informacje ukryte w internecie dla zwykłego śmiertelnika.
Wybieram sie do pracy do Londynu i muszę się coś więcej na temat różnych możliwości zarobku dowiedzieć, nie koniecznie w prostej linii oficjalnych. A może ktoś już był na takim wyjeździe i podzieli się informacjami?? Z góry dzięki ... |
|
wiec tak:
--najlepiej jedz z jakąś wycieczką NIEMIECKIM autokarem, bo oni na granicy strasznie "wracają" Polaków i nie tylko --jesli juz zamierzasz jechac POLSKIM autokarem, najlepiej załatw sobie jakąś szkole w LONDYNIE ..żebyś miał wymówke na granicy, za szkole zapłacisz grosze, a wcale nie musisz jej odwiedzac |
Co do środka transportu to planuje lecieć samolotem z berlina. Więc i tak większość to będą Niemcy. A co do celu podróży - typowo turystyczny, co nie znaczy, że taki nie będzie.
|
aparat na szyi, czapeczka w barwy UK !
i teksty typu "można zdjecie z panem celnikiem na pamiątke" i masz pewność że Cie wpuszczą, musisz wyglądac na typowego turyste (japończyka :) ) ! |
wezmę poradę poważnie pod uwagę jak będę leciał tam ...
a może znasz kogoś kto mogłby powiedzieć coś więcej na temat realiów 'legalnej' pracy w UK?? |
Hello Nysander,
ja proponuje zabrac ze soba kolezanke Sayuri, a nie bedziesz mial zadnych problemow z wjazdem do UK. Podobno celnikow umiem czarowac na ladne oczy ;) A tak na powaznie-w Anglii wszystko jest na odwyrtke i dlatego czasem trudno tam wytrzymac na dluzsze dystanse. Herbate traktuja jak lekarstwo, samochody prowadza lewym pasem jezdni i sa bardzo flegmatyczni. Jesli chcesz zarobic sobie i popracowac na czarno-polecam KLUBY DLA GEJOW-znajoma chwalila sie, ze placa podwojnie w porownaniu z normalnymi pubami. |
ja o wyjeździe do Londynu mówię bardzo poważnie, więc niech koleżanka Sayuri też poważnie się zastanowi czy chce jechać, ja nie mam nic przeciwko, a nawet jestem za ... dodam tylko, że Mazi też jedzie.
A co do klubów dla gejów to raczej się nie zdecyduję na to rozwiązanie ... |
wiem :jupi: poszukaj w wyszukiwarce :) :D ^_^
|
Re: Praca w Londynie ... może ktoś ma jakieś informacje ;)
Cytat:
cos chyba zes za duzo tv ogladal ze mowisz o jakis "ukrytych zrodlach" no chyba ze istnieja jakies haslowalne fora o pracy za granica ew serwery ftp z ofertami ??? :jezyk: ja ci radze tak: - poszukac kogos kto juz robil takie rzeczy - przed brytyjskimi celnikami udawac turyste (najlepiej niejechac samemu :)) - nie wychylaj sie za bardzo ;) - wroc caly najlepiej z :kasa: a jak szukasz dobrej wyszukiwarki to wejdz na www.google.pl || |
pomysl z klubem dla gejow nie jest absurdalny - od obslugi w takich miejscach nie wymaga sie homoseksualizmu, czesto jest on nawet niewskazany jesli szef chce uniknac problemow z klientami - mam kolege ktory calkiem sporo zarabia w klubie w Stutgarcie (tak to sie pisze?)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:36. |