![]() |
!!!witam!!!
no moze jeszcze poszukam jakis plytek......... |
ja tez palę TeacW540E i zawsze używam CDRW EMTEC. Dopiero ostatnia seria tych płyt pozwoliła mi nagrwać z 12x.
|
Witam
Ja mam TEAC CD-W540E wersja biosu 1.0C i nie mam zadnych problemow z nagrywaniem CD-RW z predkoscia 12X |
Cytat:
!!!witam!!! No, ja sprwadzalem na dwoch: CD-RW Verbatim DataLifePlus(Hi-Speed, 700MB) Index: 8x-10X, CD-RW Platinum(700MB) Index: 4x-12....... .........Na obu tych plytkach moj TEAC chce zapisac z predkoscia: 4x albo 10x, na Lite-on'ie kumpla normalnie............ |
Mam to samo, BIOS 1.0K. Ale nie przeszkadza mi to wcale.
Moje podejrzenie jest takie, że moje CD-RW (Media Tech) nie jest "odnotowane" w BIOSie jako możliwe do nagrywania 12x. 8) |
!!!witam!!!
hrehor mimo namow kolegow nie zmieniaj biosu w tym TEAC'u, jest to BIOS lamiacy zabiezpieczenie , nieoficjalny, nikt nie umie go wydobyc z palarki, ja mam identyczny BIOS i problem, plytek Cd-r nie moge nagrywac 12x, a Cd-rw tylko 4x i 10x............... ........ten Bios ma bardzo malo osub i malo o nim wiadomo.................. PS. Szczerze to nie ma dla mnie roznicy czy nagrywam 10x czy 12x, nie wiele wieksza predkosc............ |
Cytat:
gdy plytki nie ma to ta predkosc jest zawsze nic nie zmienialem wszystko jest standardowo |
Cytat:
Sprobuj uzyc Tuning Tool i ewentualnie zamieszczonego tam biosa. |
Nigdy? To znaczy że nagle się pojawiła? Co zmieniałeś - BIOS, oprogramowanie, ASPI?
|
glownie chodzi mi wlasnie o CD-RW ale przy zwyklych CD-R tez sie tak dzieje. U mnie jeszcze nigdy nie bylo opcji 12x do wyboru
|
Jeśli chodzi o płytki RW, to zapewne nagrywarka uważa, że to, co do niej wkładasz nie nadaje się do nagrywania z taką prędkością - nawet, jeśli na opakowaniu jest napis 12x.
Ale dlaczego CD-R? Nie mam pojęcia. |
klopot z Teac CD-W540E
mam teaka CD-W540E 2.4A i nie moge nagrac zadnej plytki z predkoscia 12x. Ani CDR ani CDRW. Gdy nie ma plytki w napedzie to jest taka opcja ale gdy tylko wkladam to dwunastka znika. Co jest grane?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:48. |