![]() |
Jak zobaczyć partycję NTFS pod FAT32?
Wiem, że ten temat był niedawno temu, ale chciałem zapytać jeszcze...
Chodzi o to, żebym w "Mój komputer" (win98) widział dysk kolegi z NTFS (winXP). Niestety nie mogę znaleźć pełnej wersji programu, który był proponowany w tamtym temacie, "PARAGON NTFS for Win 98", a chodzi mi o to, żebym mógł dane z jego dysku kopiować do siebie i swoje do niego. Oczywiście pod win98, nie pod DOS'a! Zna ktoś może jakiś inny program, niż ten firmy "Paragon", bo coś pełnej wersji nie mogę na eMule znaleźć. Pomóżcie! ps. a może jest jakiś "osładzacz" do produktu Paragon'a, tak żeby można było nie tylko odczytywać ale i zapisywać? |
kiedyś też miałem taki problem. Dowiedziałem się wtedy że jest to praktycznie nie możliwe(wymiana danych NTFS-FAT32).
Teraz dowiaduje się, że jest jakiś programik.:) Ogólnie to ciężka sprawa. Jedyna rada: standordowo formatować dyski na najpopularniejszy standard FAT32. |
he, he. a nie łatwiej jest przenieść dysk do kolegi? proste rozwiązanei a cieszy:cool:
|
Cytat:
więc jeżeli np. on ma 20Gb filmów, to muszę do nie go chodzić kilka razy, a tak chcę sobie nagrać je od razu. |
to nie bierz dysku, tylko nagrywarkę.
chyba, że znajdziesz ten programik... |
Cytat:
żeby zaczął działać - patrz mój drugi post (powinien być gdzieś zaraz pod tym). |
Cytat:
Możesz powiedzieć jaki program znalazłeś i skąd do tego ntfsa pod fat? please... |
wlasnie.
przydalby sie bardzo taki sofcik. dokladnie chodzi mi o to, ze FAT obsluguje pliki max. do 4gb, wiec rozwiazaniem jest NT + NTFS. tyle tylko, ze 98 nie obsluguje tego systemu plikow... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:40. |