Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   dostałem anonimowego e-maila (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dostalem-anonimowego-e-maila-21180/)

Laser 14.05.2003 13:18

Ilość załączników: 1
Witam !

Jesli to wyglada tak to tez to mam.

Smartek 14.05.2003 09:29

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
Wiem ze to nie jest odpowiedz na twoje pytanie a raczej pytanie do ogolu. che kolesiowi zrobic "jajo" i mam zamiar wyslac mu anonima z jakiegos "komercyjnego zrodla" np. allegro czy interia. Mialem gdzies ZA****** sofcik ale gdzies mi go wcielo i nazwy rowniez nie pamietam. Podpowiedzcie czym moglbym wyslac anonima, koles sie nie zna i nie dojdzie do zrdla nadawcy. :)
Najlepiej bedzie przez telneta... poszukaj 'materialow' na google.pl
pozdro ;)

andrzejj9 13.05.2003 22:58

czyli mowicie, ze nic groznego? Bo dostalem to samo, a programow antywirusowych jakos nigdy nie potrzebowalem, wiec musialbym specjalnie zainstalowac.

-=KoWaLiK=- 13.05.2003 21:25

Wiem ze to nie jest odpowiedz na twoje pytanie a raczej pytanie do ogolu. che kolesiowi zrobic "jajo" i mam zamiar wyslac mu anonima z jakiegos "komercyjnego zrodla" np. allegro czy interia. Mialem gdzies ZA****** sofcik ale gdzies mi go wcielo i nazwy rowniez nie pamietam. Podpowiedzcie czym moglbym wyslac anonima, koles sie nie zna i nie dojdzie do zrdla nadawcy. :)

ZbigNieff 13.05.2003 21:05

Re: dostałem anonimowego e-maila

Cytat:

eloise napisa***322;(a)
przed chwilą odebrałem za pomocą Outlook Express-a anonimowego, pustego e-maila

był całkowicie pusty i "czysty" - nie zawierał żadnych informacji, od kogo, do kogo, tematu itp; w opcji źródło wiadomości był tylko napis: "Status=0"

szybko usunąłem go z komputera

nie wiem co o tym myśleć

Ja tez cos takiego dostalem... nie wiem co to bylo... a Wy??

Pawel_k 13.05.2003 21:01

Cytat:

bas napisa***322;(a)
??????????A co ma wiadro do wiatraka???????
no oba slowa zaczynaja sie na litere W.... ;) :P :D :D :cisza: :cisza: :cisza: :cisza:

bas 13.05.2003 21:00

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)
Masz racje, w kazdym mailu zapisany jest IP osoby ktora go wyslala (komputera)..., no chyba, ze ktos krozysta z proxy ;/
pozdro ;)

??????????A co ma wiadro do wiatraka???????

Smartek 13.05.2003 19:58

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

a mi programik: skrzynka bogiego wyswietla dokladnie skad byl wyslany mail, nawet jesli jest anonimowy... bo anonimowe maila tak w rzeczywistosci nie sa do konca anonimowe.

Masz racje, w kazdym mailu zapisany jest IP osoby ktora go wyslala (komputera)..., no chyba, ze ktos krozysta z proxy ;/
pozdro ;)

Remix 13.05.2003 19:45

Witam!

a mi programik: skrzynka bogiego wyswietla dokladnie skad byl wyslany mail, nawet jesli jest anonimowy... bo anonimowe maila tak w rzeczywistosci nie sa do konca anonimowe.

ThanatoS 13.05.2003 19:43

Re: dostałem anonimowego e-maila

Cytat:

eloise napisa***322;(a)

był całkowicie pusty i "czysty" - nie zawierał żadnych informacji, od kogo, do kogo, tematu itp; w opcji źródło wiadomości był tylko napis: "Status=0"

nie wiem co o tym myśleć

Ja tez dostalem, przyszlo to z onetu. Onet sprawdza wlasnie swoje systemy. Mial wielka awarie wczoraj, dzisiaj naprawili.

M.T.C. 13.05.2003 19:39

Są raczej 2 możliwosci. 1 to taka, że produkt Microsoftu ma wygenerował jakis pojedynczy blad a 2 opcja to taka, ze ktos wyslal maila z programu do anonimowych maili. Sprawdzic to mozna proszac program o wyswietlenie naglowkow TCP/IP, jesli beda jakies naglowki to opcja 2 jesli nie bedzie to mozliwosc 1.

Pawel_k 13.05.2003 19:32

moze to jakis blad w OE - przecierz znany jest lol ze przy instalowaniu oe z marszu dostaje sie powitalnego maila (nawet jak sie neta nie ma) :D^_^

eloise 13.05.2003 19:21

nie było żadnych załączników - ja pisałem nic nie było w nim

paja 13.05.2003 19:18

SIEMA

//
może ktoś sobie jaja robił ( )) albo jakiś mail bomber jeśli nie ma załącznika to CHYBA nic groźnego nie powinno być ale dla pewności przeskanuj system antyvirusem

eloise 13.05.2003 19:12

dostałem anonimowego e-maila

nie wiem co o tym myśleć

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:31.