![]() |
"S" i "K" - One more time :)
Witam !
Czym sie tak naprawde roznia modele LTR-48246S i LTR-48246K ?? Z tego co wiem, to wersja 'K' jest krotsza, ma zablokowana mozliwosc podkrecenia nagrywarki i nie ma kompatybilnosci wstecznej z wersja S, jesli chodzi o bios.No i poza tym slyszalem ze model K jest nowszy i liteon 'niechetnie' sie do niego przyznaje jak na razie. Cos jeszcze je rozni ?? (zaznaczam ze nie mam zamiaru podkrecac) Niektorzy twierdza ze - "model K jest duzo gorszy od S" - dlaczego ?? Tylko dlatego ze to nowy model i ze ma utrudnione podkrecanie ?? |
o "K" poprostu bardzo mało wiemy, ponieważ LiteOn nic nie pisze na temat tego modela...
poszukaj było wałkowane w kliku postach. |
Cytat:
Bo jak dla mnie to jest paradoks.Niby model nowszy nowoczesniejszy a mniej lubiany i odrzucany.Przeciez tak samo mogloby byc np. z GF FX a nie jest.....dziwi mnie to....... |
Re: "S" i "K" - One more time :)
Z calego posta prawda jest:
Cytat:
To ze dlugo nie bylo biosu do 4824K rekompensuje to ze ten ktory sie pojawil jest lepszy niz wszystkie od S razem wziete. Co do podrecania to nie wiemy na 100% bo nie ma biosu do innego modelu K a K nie jest kompadybilne ani z W ani z S (nie tylko nie ma kompatybilnosci wstecznej ale tez postepowej ;p ). Fakt faktem do K dlugo biosu nie bylo, ale zeby byl gorszy ? S po prostu jest bezpieczniejszy bo: a) wiecej osob go ma i uzywa i nie ma zastrzezen b) biosy ukazuja sie czesciej K ma na dzisiaj duzego plusa ze poprawiono w nim blad overburningu wraz z nowym BIOSem. S nie jest wiec lepszy ale moim zdaniem bezpieczniejszy. Co do roznic to K i S roznia sie: a) gabarytami b) K jest w niebieskim pudelku a S glownie w czerwonym (sporadycznie zdarza sie w niebieskich) c) Optyka d) BIOSami ktore nie sa ze soba na wzajem kompatybilne |
Cytat:
|
Re: Re: "S" i "K" - One more time :)
Cytat:
Wydaje mi sie ze nie tylko o to chodzi - kolega wlasnie powiedzial mi ze jego model S nie radzi sobie z plytami 99 min. |
Re: Re: Re: "S" i "K" - One more time :)
Cytat:
LTR 48246S powinien nagrywac/odczytywac 99 min. To jeszcze cytacik: 48x 24x 48x CD-RW Driveˇ@ˇ@ˇ@ˇ@LTR - 48246S Features : (...) Read/Write CD, CD-R, CD-RW Disc up to 99 mins ( Orange Book Part 2,3 ) (...) |
Re: Re: Re: Re: "S" i "K" - One more time :)
Cytat:
|
no znalazło by sie jeszcze pare róznic
w K znalazłem to czego nie ma przy S : Conforms to Orange Book Part 2, Part 3 volume2: high speed, Part 3 volume3: ultra speed, and MMC2 commands Support PIO mode 4, DMA mode 2 and Ultra DMA mode 2 Support Mt. Rainier Ja i tak nie wiem o co chodzi |
Cytat:
|
ja to podałem na odpowiedzialność Lite-Ona
po prostu wszedłem na ich stronę i porównałem dane techn. S i K to co podałem jest przy K a nie ma przy S ja tego nie wymysliłem pozdr |
Cytat:
rozumiem co piszesz, tylko sprawdź co znaczą te terminy, Conforms to Orange Book Part 2, Part 3 volume2: high speed, Part 3 volume3: ultra speed, and MMC2 commands Support PIO mode 4, DMA mode 2 and Ultra DMA mode 2 Support Mt. Rainier i wszystko będzie jasne. Jak tego nie ma przy S, to dlatego, ze jest to oczywiste (ex: Conforms to OrangeB. Part3vol2) albo jest to innymi słowy napisane. pozdr ( i nie wkręcaj mnie w gadke o litkach, bo jeszcze go sobie kupie przez ciebie ;) ) |
Re: Re: Re: Re: Re: "S" i "K" - One more time :)
Cytat:
|
No wiec ja robilem testy odczytu na 48246S SS0E i na 48246K SK0A i na lezacym 2 lata verbatimie S mial 2500 C1 przy v 40 a K 1500 C1 przy v 40. Ogolnie z kolejnych testow wynikalo ze z odczytam lepiej radzi sobie wersja K. Czy jest to regula ??? - nie wiem
Jak bede mial chwilke czasu (teraz mam czas jedynie na wlaczanie kompa 2 razy dziennie po 10 min), to sprobuje potestowac nagrywanie. |
pawelblu - piszesz ze masz nowy biosik ten poprawiony jak ci sie spisuje nagrywarka z nim bo nie wiem czy wgrywać???
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:34. |