![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Musiałem to wykopać.
Dzisiaj treść tego listu staje się prawdą . PS Szczególnie śmieszy mnie ostatni post :P |
FAjny liścik .Swoją drogą dzisiaj w moim LO zawitał DOnald Tusk z PO i muszę powiedzieć ,ze nie jest taki głupi jak myślałem ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Przyklad inflacji galopujacej byl kiedys w niemczech. Rano za okreslona sume pieniedzy (przyjmijmy 1000 jednostek) mozna bylo kupic krowe, a wieczorem za ta sama sume tylko bochenek chleba. Hiperinflacja tak sie nie zachowouje, zreszta sa odpowiednie wielkosci procentowe co i jak sie nazywa. Oczywiscie gorsza rzecza od inflacji jest deflacja. |
Propozycja pytania do referendum:
"Czy nie negujesz faktu swojego sprzeciwu wobec potwierdzenia braku poparcia dla wycofania inicjatywy zaprzeczenia przez Prezydenta RP zrezygnowania z odmowy ratyfikacji układu akcesyjnego z UE?" |
Nistety jest to wielce prawdopodobny scenariusz. Aż strach się bać.
|
Pomimo tego iż jestem "za" przystąpieniem Polski do Unii to uważam iż w tym niby humorystycznym tekście jest wiele prawdy.
Jeżeli chodzi o ceny podstawowych produktów to faktycznie mogą osiągnąć taki poziom i przeciętny polak nieżlie dostanie po dupie. Jeżeli po przystąpieniu do Unii nic nie drgnie w gospodarce, unijne i nasze pieniądze zostaną roztrwonione, korupcja i prywata będą na takim poziomie jak dzisiaj to nieuchronnie czeka nas egzystencjonalna zagłada. |
Re: Fajny list od SYNA do MAMY ;)
Cytat:
Tylko jak ja to powiem mamie ??? co do reszty - martwi mnie te 12 złotych - w końcu to 1/20 nagrywarki ;) |
Widziałem to kilka dni temu na WP jako komentarz do referendum.
|
hmmm.... ja bym to nazwal hiperinflacja albo tzw. inflacja galopujaca, ale ja tez sie nie znam... ;) z moja 3 z ekonomii :blee:
|
hmm
12 zeta to moze beda koszowac ale za 2-3 lata a nie odrazu. I tak samo z innymi rzeczami, gdyby jakikolwiek produkt gwaltownie mialby podrozec albo potaniec to cala gospodarka by nie wytrzymala tego. Na przyklad cukier za 5 zl. Przeciez cala Polska zaczelaby spozywac o polowe mniej cukru niz zwykle, tyle samo cukru (polowe) musialoby przestac byc produkowane bo co by z tym robili jakby nikt tego nie kupowal??? A tak wogole to sie nie znam tylko tak mowie ;)
|
Dostalem ten liscik od kumpla na maila, i szczerze mowiac to tez nie wiedzialem czy sie smiec czy (...). Oczywiscie rozsadek nakazuje raczej troszke smiechu przy okazji czytania czegos takiego, niz smutkow i zlosci nie wiadomo o co... Co ma byc to i tak bedzie, a co bedzie tego nikt po za Bogiem wiedziec nie moze... Co do LPR - ze maczala w tym palce - he he ;) Najpierw musieli by miec u siebie jakiegos mlodego czlonka co sie zna na komputerkach i niecie ;) he he
Po za tym ogladajac ostatnie wiadomosci odnosze wrazenie ze czesc wladzy juz zapomniala o co w tym wszystkim chodzi, i sami nie wiedza czego chca.... Ja z natury jestem optymista, wiec raczej radze sie smiac... Bo na placz zawsze bedzie czas.... Pozdrawiam. Rafal. PS. Fajki rzucilem 2 lata temu ( palilem 10 lat ), wiec 12 zl za paczke mnie nie przeraza.. :) |
a ja sie zastanawiam, czy ktos z LPR nie maczal w tym palcow...
to byl zart. ale faktem jest, ze po wejsciu do UE takie dla przykladu papierosy naprawde beda kosztowac w przeliczeniu 10-12 pln (moze w koncu niektore ciezarne kobiety skacza kopcic)... :blee: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:12. |