Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Parametry lacza na eMule (https://forum.cdrinfo.pl/f5/parametry-lacza-emule-21226/)

czero 14.05.2003 19:04

Parametry lacza na eMule

mam prosbe, czy ktos moglby mi pomoc jak mam ustawic parametry lacza dla emula (chodzi o ta zakladke "connections"):help:. Mam lacze 128k.

Moge to ustawic poprzez funkcje "wizard" ale wydaje mi sie ze wtedy nie bede mial wystarczajaco dobrych transferow, takze prosilbym o pomoc.

Moze macie juz jakies sprawdzone przez siebie ustawienia.

Z gory dziekuje za pomoc:)

Smartek 14.05.2003 19:12

Re: Parametry lacza na eMule

Cytat:

czero napisa***322;(a)
mam prosbe, czy ktos moglby mi pomoc jak mam ustawic parametry lacza dla emula (chodzi o ta zakladke "connections"):help:. Mam lacze 128k.

Moge to ustawic poprzez funkcje "wizard" ale wydaje mi sie ze wtedy nie bede mial wystarczajaco dobrych transferow, takze prosilbym o pomoc.

Moze macie juz jakies sprawdzone przez siebie ustawienia.

Z gory dziekuje za pomoc:)

Ja mysle, ze najlepiej bedzie jak zarejestrujesz sie na osiol.com ... naprawde godne uwagi to forum i duzo wiary, wiec szybkie odpowiedzi itd.
Jest tam duzo faq, po przyklejanych, wraz z instrukcja ustawien na SDI ;]
pozdro ;)

Krzycho83 15.05.2003 14:06

Ilość załączników: 1
Apropo tematu mulka,
wie ktos dla czego u mnie mulek na pasku zadan ma zasloniete oczy ???
Dodam ze wczesniej tego nie bylo.

Dodam jeszcze, ze jak sie to pojawilo, to mulek zaczal jakos koslawo sciagac :(

-Sid-The-Rat=> 15.05.2003 14:21

prawdopodobnie sygnalizuje to klopty z 'zobaczeniem' innych mulkow - efekt blokowania portow, efekt autoblokady (firewall), lub np. problemow z aktualnym serwerem ktory nas np. nie lubi (zdazaja sie takie na ktorych zawsze ma sie np. HighID - a w realu ledwo pingi dochodza i polowa pakietow ginie po drodze...)

Krzycho83 15.05.2003 14:33

Nie wiem czy to ma jakis zwiazek, ale to sie chyba tez stalo po zmianie mulka z wersji 28a na najnowsza 28b. Pozniej wrzuce tą starsza wersje i zobacze czy jest jakas zmiana. Do tej pory nie mialem zadnych problemow z blokowaniem portow przez providera. Zobaczymy :(

Laser 15.05.2003 17:44

Ilość załączników: 1
Witam !

Niestety u mnie eMule juz poszedł w zapomnienie - WIELKIE PODZIEKOWANIA DLA euron.pl !! - naprade panowie macie za***ista siec ale w dupe se ja wsadzcie bo same www to moge sobie za 2PLN ogladac w kawiarence - dobrze ze sa jeszcze loodzie dobrej woli którym chyle nisko czoła.

Wracajac do tematu

Głowa mula w tray'u z maska zorro oznacza ze masz LOWID lub stoisz za fire scianą :)

Co do mułka na łaczu 128/128 - miałem tak i chodziło swietnie

Krzycho83 15.05.2003 18:03

Za firewallem to wiem ze jestem, a nawet gdy mialem High ID to nie zniknal zorro. Moze to przez ta nowa wersje mulka, bo w poprzedniej nie bylo tego widac.

Krzycho83 16.05.2003 22:40

Tak jak myslalem, po wrzuceniu starszej wersji 0,28a zorro zniknal i jakos sie nawet sciaga :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45.