Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD9 na DVD5 (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd9-dvd5-21240/)

ideJ 13.12.2005 16:43

Proponowałbym również poczytanie artykułów w portalu www.cdrinfo.pl (sekcja DVD).

Kris 12.12.2005 12:33

MasterRed - nieźle wykopałeś temat...

Moje zdanie takie - jeśli chcesz coś wywalić z DVD i przerobić na jedną płytkę to zacznij od DVDShrinka bądź InstantCopy... potem poczytaj przyklejoną instrukcję jak przerobić film przy pomocy CCE - wiem, wątek jest długi, ale ja się z niego naprawdę dużo nauczyłem :)

Pozdrawiam

MasterRed 12.12.2005 12:13

Cześć, fajny programik, ale mam pytanko jak poznac ktory to vob ids? bo mam ich na dvd 244 i ktory odpowiada za dodadtki na dvd ? bo jak wlaczam film to 1 plansza tam mam do wyboru ktory rozdzial i na dole sa dodatki, ktorych chce sie pozbyc, to skad mam wiedziec gdzie one sa ? :)

Pozdro

fido2001 16.05.2003 22:07

RudiFM, z calym szacunkiem uwazam ze upierasz sie nie majac racji. Dla przykladu, jezeli wezmiemy sam K-19 i rozdzielimy VOBy na czasci skladowe, tzn. osobno sciezki z dzwiekiem (AC3/DTS) i osobno z obrazem ( *.M2V ), to nawet gdybys chcial upchnac sam plik VIDEO ( BEZ DZWIEKU ) na jedna plytke DVD-R, to raczej Ci sie to nie uda. Powtarzam SAM PLIK VIDEO, a gdzie tam jeszcze dzwiek i dodatki !!

A teraz dodam od siebie kilka slow. Tu nie chodzi o Ciebie i o toje podejscie do ludzi oraz dyskusji. Jezeli nie potrafisz sie przyznac do bledu lub ciezko przychodzi Ci przyznanie komus racji jezeli ja ma, lub nie potrafisz przesiac falszu od prawdu - to Twoja sprawa ( z calymn szacunkiem dla Ciebie ) ! Ja Cie nie oceniam, zyjemy w demokratycznym kraju i masz prawo byc jaki chcesz byc. Ale Tutaj na forum ludzie przychodza po to zeby sie czego dowiedziec i nauczyc. A czytajac takie posty jak ten , gdzie dwoch sie kloci a racja jest jedna, to im sie tylko w globusach pokielbasi i beda tylko robic bzdury bo nie wyniosa z takich postow nic madrego. Ludzie maja prawo byc wolnymi "OD" i "DO". Nie badz egoista i pomysl o innych ktorzy chca cos skorzystac przychodzac tutaj.

CobraVerde 16.05.2003 09:32

ale daje kiepską jakość w porównaniu z CCE, szczególnie przy dłuższych filmach. jak już używam takich wynalazków to wolę InstantCopy, które jest z nich zdecydowanie najlepsze - oferuje dobrą jakość materiału i niezłą szybkość :)

zorg 16.05.2003 02:02

xpress

Cobra- ten program jest ok. bo wrzuca wszystko na 1 DVD-R zero problemu :jupi: i jest tani :kasa:

CobraVerde 16.05.2003 01:46

Zorg - ten program jest kiepski ;) używaj CCE + DVD2DVD-R !! chyba że tniesz film na dwie płyty...

zorg 16.05.2003 01:38

chlopaki

spokojnie !;p ;p ;p ;p ;p

milo ma byc .

Pobawcie sie tym obrazkiem ktory zamiescilem i nie bedzie klopotow.

ZORG wam to mowi ;)

RudiFM 16.05.2003 01:18

wejdz na gg to pogadamy

płyty polskie

ruskich nie uznaje

i skończ z tym sarkazmem

RudiFM 16.05.2003 00:52

Widze że racja musi być zawsze po twojej stronie.
Widocznie moje umiejętności przewyższają Twoje skoro zmieściłem "Raod ..." na JEDNEJ PŁYTCE DVD 4,37GB bez KOMPRESJI.

Masz sporo do nadrobienia.

Miłej zabawy.

Jeśli tego dokonasz możemy dyskutować CobraVerde.

Do tego czasu mam lepsze rzeczy do zrobienia.

CobraVerde 16.05.2003 00:37

Re: Niewierny Tomasz

Cytat:

RudiFM napisa***322;(a)
Skoro wiesz lepiej to już twoja sprawa.
Road to Perdition weszło na jedną płytke,
Jeśli nie wierzysz moge zrobić ISO.
Pociągniesz sobie je na swojego kompa i wypalisz.
Niewierny z Ciebie Tomasz.

Z takim podejściem nie mamy o czym dyskutować.
Nie mam zamiaru wysyłać Ci poleconym wypalonej "Drogi ..."

Pozdrawiam.

poprostu nie można zmieścić 6 Gb na płycie 4.3 Gb, używając samego Ifoedit czyli nie robiąc rekompresji. coś Ci się pokręciło - jasne, że "Road..." wejdzie na jedną płytę DVDR ale nie takim sposobem o jakim pisałeś ;)

zorg 16.05.2003 00:19

po co sie meczyc ?

Jak ten program robi to za pomoca jednego klikniecia i po sprawie :jupi:

RudiFM 15.05.2003 23:27

Niewierny Tomasz

Skoro wiesz lepiej to już twoja sprawa.
Road to Perdition weszło na jedną płytke,
Jeśli nie wierzysz moge zrobić ISO.
Pociągniesz sobie je na swojego kompa i wypalisz.
Niewierny z Ciebie Tomasz.

Z takim podejściem nie mamy o czym dyskutować.
Nie mam zamiaru wysyłać Ci poleconym wypalonej "Drogi ..."

Pozdrawiam.

CobraVerde 15.05.2003 21:03

no to coś kręcisz ;) bo "K-19 Widowmaker" napewno nie można zmieścić na 1 płytę DVD-R stosując tylko Ifoedit. kopiowałem ten film i trzeba niestety poddać rekompresji, bo sam film (audio English + polskie napisy) przekracza w obu przypadkach rozmiar 4.37 Gb. K-19 robiłem wczoraj - trzeba go było "ścisnąć" o ponad 25 %
i oczywiście lepiej jest nie kompresować bo to się odbija zawsze na jakości ale niestety ograniczenia pojemności DVDR zazwyczaj na to nie pozwalają chyba, że rozbijamy film na dwie płyty DVDR

RudiFM 15.05.2003 18:15

Podam kilka mi znanych i w miare swierzych:

K-19 Widowmaker
Lilo & Stitch
Wyspa skarbów
Suma wszystkich strachów
Road to Perdition

Poza tym lepiej chyba kompresować (jeśli zajdzie taka potrzeba sam film a nie także dodatki)

Aktualnie mam zamiar przetestować metode na Obcych.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:15.