![]() |
Proponowałbym również poczytanie artykułów w portalu www.cdrinfo.pl (sekcja DVD).
|
MasterRed - nieźle wykopałeś temat...
Moje zdanie takie - jeśli chcesz coś wywalić z DVD i przerobić na jedną płytkę to zacznij od DVDShrinka bądź InstantCopy... potem poczytaj przyklejoną instrukcję jak przerobić film przy pomocy CCE - wiem, wątek jest długi, ale ja się z niego naprawdę dużo nauczyłem :) Pozdrawiam |
Cześć, fajny programik, ale mam pytanko jak poznac ktory to vob ids? bo mam ich na dvd 244 i ktory odpowiada za dodadtki na dvd ? bo jak wlaczam film to 1 plansza tam mam do wyboru ktory rozdzial i na dole sa dodatki, ktorych chce sie pozbyc, to skad mam wiedziec gdzie one sa ? :)
Pozdro |
RudiFM, z calym szacunkiem uwazam ze upierasz sie nie majac racji. Dla przykladu, jezeli wezmiemy sam K-19 i rozdzielimy VOBy na czasci skladowe, tzn. osobno sciezki z dzwiekiem (AC3/DTS) i osobno z obrazem ( *.M2V ), to nawet gdybys chcial upchnac sam plik VIDEO ( BEZ DZWIEKU ) na jedna plytke DVD-R, to raczej Ci sie to nie uda. Powtarzam SAM PLIK VIDEO, a gdzie tam jeszcze dzwiek i dodatki !!
A teraz dodam od siebie kilka slow. Tu nie chodzi o Ciebie i o toje podejscie do ludzi oraz dyskusji. Jezeli nie potrafisz sie przyznac do bledu lub ciezko przychodzi Ci przyznanie komus racji jezeli ja ma, lub nie potrafisz przesiac falszu od prawdu - to Twoja sprawa ( z calymn szacunkiem dla Ciebie ) ! Ja Cie nie oceniam, zyjemy w demokratycznym kraju i masz prawo byc jaki chcesz byc. Ale Tutaj na forum ludzie przychodza po to zeby sie czego dowiedziec i nauczyc. A czytajac takie posty jak ten , gdzie dwoch sie kloci a racja jest jedna, to im sie tylko w globusach pokielbasi i beda tylko robic bzdury bo nie wyniosa z takich postow nic madrego. Ludzie maja prawo byc wolnymi "OD" i "DO". Nie badz egoista i pomysl o innych ktorzy chca cos skorzystac przychodzac tutaj. |
ale daje kiepską jakość w porównaniu z CCE, szczególnie przy dłuższych filmach. jak już używam takich wynalazków to wolę InstantCopy, które jest z nich zdecydowanie najlepsze - oferuje dobrą jakość materiału i niezłą szybkość :)
|
xpress
Cobra- ten program jest ok. bo wrzuca wszystko na 1 DVD-R zero problemu :jupi: i jest tani :kasa:
|
Zorg - ten program jest kiepski ;) używaj CCE + DVD2DVD-R !! chyba że tniesz film na dwie płyty...
|
chlopaki
spokojnie !;p ;p ;p ;p ;p
milo ma byc . Pobawcie sie tym obrazkiem ktory zamiescilem i nie bedzie klopotow. ZORG wam to mowi ;) |
wejdz na gg to pogadamy
płyty polskie ruskich nie uznaje i skończ z tym sarkazmem |
Widze że racja musi być zawsze po twojej stronie.
Widocznie moje umiejętności przewyższają Twoje skoro zmieściłem "Raod ..." na JEDNEJ PŁYTCE DVD 4,37GB bez KOMPRESJI. Masz sporo do nadrobienia. Miłej zabawy. Jeśli tego dokonasz możemy dyskutować CobraVerde. Do tego czasu mam lepsze rzeczy do zrobienia. |
Re: Niewierny Tomasz
Cytat:
|
po co sie meczyc ?
Jak ten program robi to za pomoca jednego klikniecia i po sprawie :jupi:
|
Niewierny Tomasz
Skoro wiesz lepiej to już twoja sprawa.
Road to Perdition weszło na jedną płytke, Jeśli nie wierzysz moge zrobić ISO. Pociągniesz sobie je na swojego kompa i wypalisz. Niewierny z Ciebie Tomasz. Z takim podejściem nie mamy o czym dyskutować. Nie mam zamiaru wysyłać Ci poleconym wypalonej "Drogi ..." Pozdrawiam. |
no to coś kręcisz ;) bo "K-19 Widowmaker" napewno nie można zmieścić na 1 płytę DVD-R stosując tylko Ifoedit. kopiowałem ten film i trzeba niestety poddać rekompresji, bo sam film (audio English + polskie napisy) przekracza w obu przypadkach rozmiar 4.37 Gb. K-19 robiłem wczoraj - trzeba go było "ścisnąć" o ponad 25 %
i oczywiście lepiej jest nie kompresować bo to się odbija zawsze na jakości ale niestety ograniczenia pojemności DVDR zazwyczaj na to nie pozwalają chyba, że rozbijamy film na dwie płyty DVDR |
Podam kilka mi znanych i w miare swierzych:
K-19 Widowmaker Lilo & Stitch Wyspa skarbów Suma wszystkich strachów Road to Perdition Poza tym lepiej chyba kompresować (jeśli zajdzie taka potrzeba sam film a nie także dodatki) Aktualnie mam zamiar przetestować metode na Obcych. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:15. |