![]() |
Cytat:
Teraz w szkole mam za duzy sajgon, zeby sie tym zajmowac... :) |
:cisza:
To już jest wkurzające - problem rozwiązany? - rozwiązany to będzie jak wszystkie (lub prawie wszystkie nagrywarki - włączając nowsze modele przynajmniej 24 miesiące wstecz) będą miały poprawiony bios. Mam 48246S - model chyba dosyć popularny i jeszcze świeży (nadal go można kupić) - i co? - ano pstro! - "prace nad biosem trwają....". Z rozczarowaniem muszę przyznać, że Liteon się nie spisał - i proszę CDRinfo - nie piszcie "problem rozwiązany!" - wiem, że bogaty sponsor-dystrybutor oczekuje tylko dobrych tekstów, aby sprzedaż Liteonów szła w górę - ale - do ch...ry chyba jeszcze jesteście niezależnym serwisem? No chyba, że o czymś nie wiemy??? Uważam, że należy się nam prawda - cała prawda! Pozdrawiam 8) 8) 8) . |
Sorry, ale to sie robi juz nudne - gorzala nie zrobilbys faq'a :) ?
Moze wogole by walnac posta FAQ na gorze o overburningu, plytach 90 i 99, ingnorowaniu ATIP, sterach do nForce i dokleic tam overburning w nero - tylko zeby tam nie bylo dyskusji ale sam FAQ. |
Re: Re: Re: bios liteon
Cytat:
...............:) |
Re: Re: bios liteon
Cytat:
|
Re: bios liteon
Cytat:
Moja nagrywarka to: Lite-On 52246S (52/24/52) |
bios liteon
hm no umnie niestety nie działa i niewiem czemu
test overburning jest nie aktywny co więcej Nero cd speed ver 1.02g podaje takie info o płycie Blank i 43:08,18 Natomias ver 1.02e takie blank i 71:08.18 przyczym obie poddczas uruchomienia podają długość płyty 119:10.18 Przyczym nadpalałem na starej ver biosu i wszystko działało overburning test sie uruchamiał ale nie kończył. |
Cytat:
Teraz wgrałem bios VS0D od LTR-48125W, napęd działa bez żadnych problemów, żadnych efektów ubocznych.:);) |
Cytat:
I nie ma zadnych efektow ubocznych ??? :chytry: |
ja zaraz wrzucam do mojej 48246S bioska od 52246S i zobaczymy co z tego wyjdzie
|
Bios VS0D do LTR-48125W też działa bez błędu overburningu !!! :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Co ciekawe - jak wchodzę na strony Lite-On'a nowych biosów ciągle nie ma! Ściągnąłem więc z serwisu cdrinfo.pl (52x) - i działa! Jest poprawny test overburningu - nie sprawdzałem jednak, czy informacja o pojemności płyty jest rzeczywiście rzetelna.
Nie zmienili natomiast strategii zapisu CD-RW-US - ciągle 10x->24x CAV, średnia 18x - czyli ledwie co szybciej, niż 16x CLV! |
Witam :)(troche mnie tu nie bylo :buu: )
Na stonce liteona jest juz nowy biosik do litka LTR52246S, LTR-48125W i LTR-40125W niby z poprawinym bledem tylko sciagac i wgrywac :). Pozdrawim. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:19. |