![]() |
Opss zapomnialem, zaraz to zrobie, nawet ja ucaluje. ;)
|
EOT maze byc
Cytat:
ale czy ty przeprosiles nagrywarke za to ze posadzales ja o cokolwiek niedobrego. to raczej nie ona byla przyczyna i imo jej takze naleza sie przeprosiny ;) pzdrwm Nikita_Bennet |
Ano tlumaczac janiej powiem ze pomoglo przeinstalowanie sterownikow IDE Nvidiii, nie musialem wracac do windowsowych.
Jak dla mnie EOT bo nagrywarka sie przeprosila. :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Temat znany, już był kilkakrotnie rozwiązywany. 8) |
I tu zaczynaja sie schody :(
Mam plyte na chipsecie nforce2, w sterownikach IDE nie ma wogole takiej opcji jak opisana w FAQ na cdrinfo.pl. Nagrywarka wypalala x16 bez problemow na ustawieniach standartowych. |
sprawdzenie czy ta nagrywara ma wlaczone DMA tez nie zaszkodzi
|
jak zwykle - zacząć trzeba od aspi, nawet jak aspicheck (z pakietu force aspi) mówi, ze wszystko jest ok, to przeinstaluj aspi, czyli: killaspi (z force aspi) i potem instalka nowego aspi
IMO mozesz zainstalowac "normalne" aspi adapteca, nie musi to byc force aspi tylko po instalacji aspi 4.71.2 koniecznie poszukaj pakietu fixaspi forceaspi, aspi i fixaspi są w dziale pliki cdrinfo.pl jak to nie pomoze, to podumamy dalej i witam na forum |
TEAC 516EB sie obrazil :|
Teac 516EB obrazil sie i powiedzial ze od dzis nagrywa z szybkoscia x8. Przy probie nagrywania x12 lub x16 Nero po kilkudziesieciu sekundach wyswietla napis "niezidentyfikowany blad nagrywarki" i koniec zabawy. Bios w najnowszej wersji, kabelki docisniete. Windows XP. :)
Jakies pomysly ? pozdrawiam S |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:26. |