![]() |
Dwie nagrywarki na raz !!!
Pod nero próbuje palić na dwóch Teac-ach CD-W552E z użyciem wielu nagrywarek i nie mogę wyciągnąć więcej niż 16X.
Przy ustawieniu 24X spadają bufory. Mam włączone DMA! Sprzęt: Pentium 3 733/133 256 SDR Abit ST-6 (bez raida) HDD Cawiar 40GB/8MB casch 2X Teac CD-W552E Proszę o pomoc. :piwo: Z góry THNX. |
A czemu się dziwisz? Jak na raz magistralą musi przejść tak duża liczba danych jak podczas nagrywania na dwóch nagrywarkach
to dławienie się kompa jest rzeczą conajmniej normalną. Czego Ty wymagasz od swojego komputera? 16x to za mało? |
Procek masz trochę cieńki jak na takie potrzeby... 8)
|
Cytat:
Tak a na innym kompie różniącym się tylko prockiem Pentium 3 1.26/133 z taką samą płytą (tyle że z raidem) śmigał mi Teak24X, LG 24X i Asus 32X jednocześnie z dwóch dysków i bufory były stabilne. Czas jednej kolejki ok. 5min. :czas: I co ty na to masz nową teorię?? 8) |
Cytat:
Przy zastosowaniu macieży dyskowej lub innego układu poprawiające te parametry efekty są lepsze niż bez, stąd wyżej wymieniona konfiguracja sprawia mniejsze problemy niż ta opisana na początku topica. |
Cytat:
|
Cytat:
Wcześniej chodziło, a teraz nie i dlatego prosiłem o pomoc, a nie o uniesienia. Ale dzięki i nie enerwuj się :glaszcze: |
A czy w międzyczasie nie zainstalowałeś sobie jakiegoś programu antywirusowego?
To często powoduje niepotrzebne obciążenie procesora. |
Cytat:
Sprzedałem tego kompa kumplowi jak widzisz poniżej już mam innego na 2.0 XP ale obiecałem mu że śmiga 24X i on to widział u mnie. Przeinstalowaliśmy tylko system i nic więcej. System jest czysty i nowy i lipa. :'( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:55. |