![]() |
Dziwna sprawa
Mam problem. Mianowicie po nagraniu plyty (Verbatim), gdy ja odwrocilem zauwazylem dziwny pasek. Pasek ten "przerywa" ciaglosc zapisu (widac slady: zapisane dane(ciemniejsze) - pasek(jasniejsze) - znow zapisane dane(ciemniejsze)). Pasek ten wyglada jakby laser nagrywarki pominal ten obszar podczas zapisu danych. Jest na okolo calego obszaru plytki Plytka nie dziala! tzn. dziala do pewnego momentu. Nie wiem za bardzo co mam zrobic:help:.
Proces nagrywania zakonczyl sie powodzeniem, nie bylo zadnych bledow. Mam nagrywarke LG GCE 8160B, bios 1.02, nagrywam programem Nero 5.5.8.2, do tej pory wszystko bylo dobrze. Prosze o pomoc, z gory dziekuje |
Zdjecie
Ilość załączników: 1
Zalatwilem aparat i zrobilem zdjecie tej plytki. Niestety zdjecie nie jest najlepszej jakosci i niewiele na nim widac. Postaralem sie zaznczyc ten pasek, nie jest on tutaj widoczny za bardzo ale na plytce go widac (tak jakby tam bylo puste miejsce tworzace obrecz wokol powierzchni plytki).
Mam nadzieje ze teraz ktos bedzie mi w stanie pomoc:help: |
Siema!
hmmm, a w jakim trybie nagrywasz? Jeśli nie w DAO to spróbuj DAO w tym trybie laser nagrywa płytke bez przerywania pracy to dokładniejszy tryb. To się często powtarza? Bo jak jedna taka płytka były to nie ma powodów do obaw! |
2
No w sumie to drugi raz:(
Pierwszym razem stalo sie to przy nagrywaniu Cdaudio. Wtedy laser tez zrobil taki pasek, ale wszystko dzialalo tylko nie bylo jednego tracka |
drugi raz to też nie jeszcze AŻ taki powód do obaw. To może być w dużej mierze wina płytek. Jeśli nagrywasz ciągle na jednej marki to mogłeś trafić na złą partię.
Czasem zdarzają się wpadki w produkcji jak wiadomo. Zwróc uwage na DAO i na różne płytki.:3msie: |
Hmmm u mnei też pojawiły się te paski na płytach Verbatim'a (Blue Diamond Super AZO HG)... ((
Nagrałem 5 płyt i wszystkie mają taki pasek... ale pomimo tego paska działają bardzo dobrze... Wszystkie nagrałem w trybie DAO :czytaj: |
spróbujcie wyłaczyć BurnProof i zobaczcie co wtedy się stanie...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:17. |