![]() |
OK, dzięki wszystkim za odpowiedzi. W takim razie jak inni wklepują sobie na stałe IP to czemu ja nie miałbym tak zrobić.
Pozdro, GordonS |
Cytat:
bo konflikty as kiedy 2 identyczne sa to wtedy wlasnie koliduja... |
dzz
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja miałem podobny problem. Z tym, że u mnie sytuacja jest troche inna. Mam net z kablowki gdzie IP jest automatycznie przydzielane przez DHCP. Jednak czasami też zdarzało mi się, że pojawiał mi sie komonikat o konflikcie.
Admin wyjaśnił mi, że może to być spowodowane tym, że któryś z użytkowników "na sztywno" wpisał sobie adres IP i jak mi serwer przydziela IP i koliduje on (jest taki sam) z tym wpisanym na sztywno to wtedy pojawia sie ten komunikat. |
konflikt IP
Witam wszystkich forumowiczów
Mam dziwny problem. Co jakiś czas pojawia mi się na pasku zadań komunikat w chmurce: "istnieje konflikt adresów IP z innym systemem w sieci". Po kliknięciu na stan połączenia i wybraniu opcji napraw jest OK. Dziwne jest to, że czsami pojawia się to wiele razy dziennie, a czasem przez kilka dni jest spokój. Nie przeszkadza to w pracy netu, ale jest trochę denerwujące. Razem z kilkoma sąsiadami dzielimy neo+ przez router i nikt inny takiego problemu nie ma. Mam XP pro jako jedyny, może to jego wina? Może ktoś też miał coś takiego? Jeśli tak to proszę o info. Z góry dzięki GordonS |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:18. |