Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   dziwny napis na ekranie logowania w XP (https://forum.cdrinfo.pl/f113/dziwny-napis-ekranie-logowania-xp-21328/)

GordonS 16.05.2003 22:08

dziwny napis na ekranie logowania w XP

Dziwna rzecz. Mam WinXPpro, na ekranie logowania obok mojej nazwy użytkownika pokazuje sie komunikat że mam nie przeczytaną 1 wiadomość pocztową. Ale ja przeczytałem wszystkie, a nawet próbowałem czy wyrzucenie ich z Outlooka coś da. Nic nie dało. Co to może być?

Pozdro, GordonS

PS. Restart kompa też nic nie daje.

surff 16.05.2003 23:24

Re: dziwny napis na ekranie logowania w XP

Cytat:

GordonS napisa***322;(a)
Dziwna rzecz. Mam WinXPpro, na ekranie logowania obok mojej nazwy użytkownika pokazuje sie komunikat że mam nie przeczytaną 1 wiadomość pocztową. Ale ja przeczytałem wszystkie, a nawet próbowałem czy wyrzucenie ich z Outlooka coś da. Nic nie dało. Co to może być?

Pozdro, GordonS

To info z messngera , logując się do systemu on odpla się automatycznie i informuje cię że masz nieprzeczytaną wiadomość ( mail w domenie user@msn.com)

GordonS 16.05.2003 23:44

Re: Re: dziwny napis na ekranie logowania w XP

Cytat:

surff napisa***322;(a)
To info z messngera , logując się do systemu on odpla się automatycznie i informuje cię że masz nieprzeczytaną wiadomość ( mail w domenie user@msn.com)
Witam
Problem w tym ze ja nie uzywam messengera, nawet wyłączyłem w nim automatyczne uruchamianie przy starcie kompa. Poza tym teraz jak chce uruchomić messengera to sie wogóle nie odzywa. Może wiesz co z tym zrobić? Wcześniej nie było takiego problemu, pojawił się nagle.
Pozdro

kraluk 17.05.2003 13:13

Re: Re: Re: dziwny napis na ekranie logowania w XP

Cytat:

GordonS napisa***322;(a)
Witam
Problem w tym ze ja nie uzywam messengera, nawet wyłączyłem w nim automatyczne uruchamianie przy starcie kompa. Poza tym teraz jak chce uruchomić messengera to sie wogóle nie odzywa. Może wiesz co z tym zrobić? Wcześniej nie było takiego problemu, pojawił się nagle.
Pozdro

Sprobuj go skasowac w "Dodawanie lub usuwanie programow" ->>
->> "Dodaj/Usun skladniki systemu Windows". Mnie tez to przez jakis czas wkurzalo, ale go zdeletowalem...:) ;) I jest teraz spoko.
Pozdro;)

GordonS 17.05.2003 13:52

Re: Re: Re: Re: dziwny napis na ekranie logowania w XP

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
Sprobuj go skasowac w "Dodawanie lub usuwanie programow" ->>
->> "Dodaj/Usun skladniki systemu Windows". Mnie tez to przez jakis czas wkurzalo, ale go zdeletowalem...:) ;) I jest teraz spoko.
Pozdro;)

Niestety to nie pomogło. Chyba będę musiał się do tego przyzwyczaić :smutny:. Ale mimo wszystko dzięki. Może jeszcze ktoś będzie miał jakiegoś pomysła. Jak nie to trudno.
Pozdro

surff 17.05.2003 14:21

Re: Re: Re: Re: Re: dziwny napis na ekranie logowania w XP

Cytat:

GordonS napisa***322;(a)
Niestety to nie pomogło. Chyba będę musiał się do tego przyzwyczaić :smutny:. Ale mimo wszystko dzięki. Może jeszcze ktoś będzie miał jakiegoś pomysła. Jak nie to trudno.
Pozdro

Spróbuj użyć XPAntiSpy.

GordonS 17.05.2003 15:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: dziwny napis na ekranie logowania w XP

Cytat:

surff napisa***322;(a)
Spróbuj użyć XPAntiSpy.
Wypróbowałem ten programik, niestety bez rezultatu :'(. Dzięki za pomysły
Pozdrowka

-=KoWaLiK=- 17.05.2003 16:33

Wiesz, ja tez to mialem, ale pozbylem sie problemu odinstalowujac Messengera TweakXP. Sroobooj, moze i tobie sie uda ;)
:glaszcze:

GordonS 17.05.2003 18:51

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
Wiesz, ja tez to mialem, ale pozbylem sie problemu odinstalowujac Messengera TweakXP. Sroobooj, moze i tobie sie uda ;)
:glaszcze:

Kurde teraz jest jeszcze gorzej. Spróbowałem TweakXP i teraz zawsze po restarcie kompa pojawia mi sie okno o nazwie "ochrona plików systemu Windows" a w nim komunikat "pliki wymagane do prawidłowego działania systemu Windows muszą zostać skopiowane do buforu DLL". System na zmiane woła płytke instalacyjną WinXP i jakiegoś Windows Whistler (co to jest ??? ). Co z tym teraz zrobić? Plis help :buu:

GordonS 17.05.2003 18:54

Aha, zapomniałem jeszcze dodać że wywaliło mi z pulpitu wszystkie ikony

GordonS 17.05.2003 21:14

No dobra z tym napisem na ekranie logowania sobie poradziłem, skasowałem konto i utworzyłem nowe. Ale teraz jest nowy problem. Pojawia się ten komunikat o którym pisałem dwa posty wcześniej. Może ktoś wie co z tym badziewiem zrobić ???

old 18.05.2003 13:08

Może już nie jest to Ci potrzebne, ale "problem" informowania o nieprzeczytanych wiadomościach skutecznie usuwa programik pod tytułem "Powertoys for WindowsXP" Microsoftu, kolejno: Logon/UreadMail/i tam juz widac co dalej...

GordonS 18.05.2003 14:42

Ilość załączników: 1
Cytat:

old napisa***322;(a)
Może już nie jest to Ci potrzebne, ale "problem" informowania o nieprzeczytanych wiadomościach skutecznie usuwa programik pod tytułem "Powertoys for WindowsXP" Microsoftu, kolejno: Logon/UreadMail/i tam juz widac co dalej...
Dzięki, każda pomoc sie przyda, jak nie teraz to może w przyszłości. Jak już wcześniej pisałem uporałem sie z tym komunikatem, troche okrężną drogą, ale jednak. Niestety próbując sie go pozbyć użyłem TweakXP 3.0 i od tego momoentu przy starcie systemu pojawia mi sie okno jak na załączniku. Może ktoś miał już taki problem? Będę wdzięczny za każdą pomoc w pozbyciu się tego okna.

Pozdro

ww109 14.02.2011 15:55

Miałem taki problem dzisiaj

Cytat:

Napisany przez GordonS (Post 153644)

Pozdro, GordonS

Po wejściu do Outloka Ekspresa i przeczytaniu wiadomości,która tam była
od Mikrosoftu,komunikat znikł.Dziwię się że takie fachury dają takie dziwne rady,jeśli ktoś korzysta z klienta poczty/Outloka/ w kompie nie np.w Onecie,to takie powiadomienie jest potrzebne.Szkoda, że w pomocy nic nie znalazłem na ten temat.

gallus 14.02.2011 16:00

Cytat:

Napisany przez ww109 (Post 1145436)
Po wejściu do Outloka Ekspresa i przeczytaniu wiadomości,która tam była
od Mikrosoftu,komunikat znikł.Dziwię się że takie fachury dają takie dziwne rady,jeśli ktoś korzysta z klienta poczty/Outloka/ w kompie nie np.w Onecie,to takie powiadomienie jest potrzebne.Szkoda, że w pomocy nic nie znalazłem na ten temat.

W nagrodę...

http://www.knives.pl/forum/Smileys/knives/shovel.jpg

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:55.