![]() |
przedłużenie nagrywania !!
Witam,
wypalam sobie płytke, wszystko ok- 32x - 3 minuty - 100% i juz .. juz.. juz??? po 3 minutach jest 100% a ja ciagle musze czekac az wyskoczy komunikat o skonczeniu nagrywania - ostatnio czekalem 1 minute a przy nagrywaniu z predkoscią 12x - 3 minuty!! dlaczego tak sie dzieje?? co na to poradzic? :\ |
Re: przedłużenie nagrywania !!
Cytat:
Nie wiem moze nowszy bios? A co to za nagrywarka? A jaki program? |
biosu nie zmienailem nigdy, od roku (prawie) jakto kupilem sobie nowa motherbrd, nie mam zamiaruu bo sie na tym nei znam i nie chce sobei nic zepsuc, a nagrywarka to LITE-ON 48x12x48, NERO (nie pamietam wersji)
|
a moze to tak dlugo sie leadout nagrywa, albo TOC. No ale az tak dlugo - to rzeczywiscie dziwnie. TOC na 8x chyba idzie 1 min. normalnie.
|
A czy problem wystepuje w kazdym programie do nagrywania czy tylko w nero?
I czy to wystepuje caly czas, czy tez od jakiegos czasu tak sie zaczelo dziac? |
kiedys czekalem max 15-30 sekund, a od paru nagrań tak sie dzieje, a uzywam tylko NERO , bo nie znam innych
|
Ale dioda sygnalizuje ze plyta sie jeszcze nagrywa, czy moze tylko czekasz az program nagrywajacy wyswietli komunikat ze plyta zostala nagrana?
|
qrcze nie patrzylem, musze sprawdzic to jeszcze
|
A może to wina systemu może przydał by się FORMAT lu jeszcze raz zainstaluj NERO
|
Re: przedłużenie nagrywania !!
Cytat:
- płyta jednosesyjna; - po zakończeniu zapisu zamknij nośnik; - metoda DAO. Napisz czy pomogło. |
wlasnie nagralem kolejna plytke, i juz nei bylo problemów ... normalnie poczekalem pare sekund... hm
ale nie zmienialem ustawień |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:34. |