![]() |
xp, ikonu pulpitu
uzywam windowsa xp
moja siostra coś przestawiła ze obecnie nazwy ikonek na pulpicie są na tle danego koloru (w tym wypadku na tle koloru niebieskiego), a gdzie ustawić zeby tło było bezbarwne ? sorry za lamerskie pytanie :3msie: pozdr. http://www.wsinf.edu.pl/~krzpac/Image2.gif |
Wlasciwosci ekranu, zakladka Pulpit, Dostosuj pulpit..., zakladka Siec web i odznacz Zablokuj elementy pulpitu :)
|
ta nie lepiej prawym na pulpicie ----> rozmiesc ikony wedlug ---> zablokuj elementy sieci Web na pulpicie
|
za to właśnie kocham to forum
wielkie dzięki !:jupi: |
znowu mam ten sam problem, lecz teraz ten problem spowodowało coś innego niz wyżej opisał Y@nkee_PL oraz shyja... moze ktoś wie jak pomóc ? :(
|
panel sterowania -> system -> zaawansowane -> wydajność/ustawienia -> efekty wizualne -> użyj cieni dla ikon pulpitu.
|
Cytat:
kurde zaraz mnie cos najdzie i wina ponownie zainstaluje:( |
a wez pokombinuj tak moze
wlacz blokade elmentow pulpitu, restarcik i wylacz blokade ;) czasami takie kombinowanie pomaga :) |
nie masz przypadkiem animowanej tapety - wtedy nie da sie zrobic przezroczystych...
|
Cytat:
tą tapete mam cały czas... zawsze było ok... Cytat:
----- juz sam nie wiem... w sumie jest to mało ważny problem, ale on mnie bardzo denerwuje :/ |
hmm... a wez wylacz WSZYSTKIE efekty, zastosuj
i potem wlacz wszystkie spowrotem ;) trza kombinowac ;p |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:41. |