![]() |
Już mam ten program. Stąd można go ściągnąć: http://dyzan.myftp.org/network/liteo...litefirm23.exe
Można go odpalić w Windowsie spod DOS-a poleceniem: litefirm23 *bios.exe **bios.bin *bios - w miejsce tego podaje się nazwę biosu w postaci "exe" **bios - w miejsce tego podaje się nazwę biosu w postaci "bin" (nowego biosu) Np. Mam bios do nagrywarki Liteon LTR-12101B oznaczony jako "LS233j.exe" i teraz odpalam "Wiersz polecenia" (DOS spod Windowsa). Wchodzę do katalogu gdzie znajduje się ten plik i wpisuje polecenie: litefirm23 ls233j.exe ls233j.bin ENTER. Po wykonaniu są dwa pliki "LS233J.BI1" oraz "LS233J.BIN". Ten pierwszy jest kopią oryginału. |
ten program to mail do kowanskiego - on ma (mial) bardzo duzo wersji BIOSow w *.bin ;p
A wogole to chyba nawet jakis archiver je wydobywal - winrar bodajrze, ale nie sprawdzalem. |
Re: *.bin liteon
Cytat:
|
spoko znalazlem - sorki za nowy-stary temat
:D |
*.bin liteon
juz kiedys to bylo, ale nie moge znalezc - podajcie mi program do wyciagania pliku z firmware "*.bin" z "*.exe", bo wszystkie pliki do 48125W sa to pliki wykonywalne exe.
i jeszcze jedno moze ktos mi powie czy kiedys bedzie firmware do litka 48125S - to poprawione z overburningiem ??? pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:58. |