![]() |
Teac W540E - wielki problem!!!!!
Mam problem z odtwarzaniem plyt nagranych przez teac w540E clone informuje o bledym odczycie z sektora... i tak dalej. Jest to zazwyczaj okolo 20 sektorow. Doradzcie cos. Bo nie wiem czy mam odeslac ja do sklepu internetowego.
|
Bios to 1.0 H, podlaczona jest jako master.
|
Plyty na jakich probowalem nagrywac to LG x 24. Nagrywane z predkoscia 24x. POMOCY. Popsulem 10 plyt czy to moze byc wadliwa seria ( pakowane po 25 szt )
|
Witam!
kup sobie lepsze plyty! |
obys mial racje bo nie chce dostac jakiejs 52x TEAC. A jakie plyty polecacie.
|
Remix moglbys podeslac mi ten bios 2.4A do TEAC. Podobno jest bardzo dobry.
|
Cytat:
TEAC w540e jest kultową nagrywarką i byłoby dziwne, że jej coś na gwarancji zaczęło dolegać. 8) |
Czyżby ktoś (Remix)miał bios 2.4a do teaca? Jeśli tak to proszę na maila - bidi_g@o2.pl. THX z góry.
|
NIE ma tego biosu... koniec piesni... niestety
|
Witam!
dokladnie tak, jak piesze Sid - biosu nikt nie i nie bedzie mial - nie da sie go wydobyc z nagrywarki :( aaa... a co do plyt to kup jakies Verbatimy, TDK, Dysany lub inne polecane przez wszystkich. Moge Ci jeszcze podpowiedziec, ze z tych tanich, a sprawdzonych (przynajmniej jak dla mnie) dobre sa Princo |
Cytat:
Na pocieszenie: opinie o tych nagrywarkach (z przedmiotowym BIOSEM) są bardzo kontrowersyjne: podobno większość z nich trafiła do serwisu i z niego już nigdy nie wróciła. 8) |
Witam!
ciekawe kto sieje takie ploty... moja spawara z tym biosem kopiuje wszelkie napotkane przeze mnie zabezpieczenia, sam bios dodaje pwnie jakies usprawnienia, o ktorych nawet nie wiem (nigdy ich nie uzylem lub funkcji zwiazanych z nimi). Calosc dziala doskonale i bezawaryjnie. Byc moze mam "szczesliwy" egzemplarz... ale czy tylko ja? |
przyznam ze tez slysze takie ploty po raz pierwszy
|
Cytat:
|
Witam!
Prawda o serwisantach jest taka, ze nie nalezy im wierzyc, poniewaz oni zawsze mowia na korzysc firmy, z ktora maja lepsze uklady. Mamy tyle przykladow "wypaczonych" serwisantow, ze stacili juz wiarygodnosc (przynajmniej w moich oczach). Trzeba sie kierowac opiniami uzytkownikow. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:41. |