Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Black do audio (https://forum.cdrinfo.pl/f2/black-audio-21456/)

Dariusz_db 19.05.2003 22:08

Black do audio

Wymyśliłem sobie, że kupię czarne płyty do wypalania muzyki. Czy to dobry pomysł? Lepiej wybrać Samsung Black, czy Akoss Black?? Ja się skłaniam ku Samsungowi, ale jestem początkujący i wolę się poradzić.

CIAPEK 19.05.2003 22:10

To bardzo dobry pomysł! :spoko: Czrne są niezłe do muzy. Ale polecam Esperanze Black jak już. Albo Verbatimki jakieś lub TDK.

A z tych twoich to Akoss i Samsung cześciowo równe sobie, ale jak wyglądają Black'i to nie wiem. Espere Black są na serio dobre!

pawelblu 19.05.2003 22:21

Mam nagrana plyte na esperze black: muzyka z filmu "Requiem for a dream" i jak przed snem przy zgaszonym switle przeslucham cala to mam potem dziwne sny :o - palona na esperanzie black, zapis uwazam wysokiej jakosci.

CIAPEK 19.05.2003 22:23

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Mam nagrana plyte na esperze black: muzyka z filmu "Requiem for a dream" i jak przed snem przy zgaszonym switle przeslucham cala to mam potem dziwne sny :o - palona na esperanzie black, zapis uwazam wysokiej jakosci.
:o :o :o Aż taka jaaazda? ;) Trzeba będzie coś wypalić Esperami Blackami ;) Ale na razie czekają Verbatimy Crystale :)

SEBAW 19.05.2003 22:28

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
To bardzo dobry pomysł! :spoko:
"Nie wszystko złoto co się świeci" Tak samo jest z płytami...8)

CIAPEK 19.05.2003 22:30

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
"Nie wszystko złoto co się świeci" Tak samo jest z płytami...8)
To prawda! Nie mam zamiaru polemizować więc nie polemizuje. Wiadomo-trzeba jeszcze na partie dobrą trafić. Ale wiadomo zawsze się ma jakiś faworytów.

sayan 19.05.2003 22:34

co do czarnych

to wypaliłem muze na DYSAN i całkiem przyzwoicie,
wypaliłem także jedną LEAD DATA BLACK no i tu juz jest gorzej moje wybredne radio jej nie trawi, a pozatym jej nie testowałem :)

co do ESPERANZA BLACK to widziałem ze siostra pali na tym muzyke ...

SEBAW 19.05.2003 22:38

Cytat:

sayan napisa***322;(a)

wypaliłem także jedną LEAD DATA BLACK no i tu juz jest gorzej moje wybredne radio jej nie trawi, a pozatym jej nie testowałem :)

Te płyty są kitowe. Wypaliłem muze prędkością 8x i przetestowałem jej zawartość w 2-ch napędach. Okazało się, że "posiada" żółte kwadraciki.

Remix 19.05.2003 23:31

Witam!

to dobry pomysl, ale lepiej kup TDK lub Esperanza oczywiscie czarne

ewentualnie mozesz uzyc Verbatimy lub inne dobre plytki z ciemnym (granatowym) spodem.

Plemnik 19.05.2003 23:59

Po pierwsze witam po dluzszej przerwie!!

Male wtracenie:
Espery czarne to juz nie te same plyty ktore do niedawna chwalilismy!!!

Nie dosc ze zmienil sie producent to nawet plyty nie sa faktycznie z czarnym podlozem tylko ciemno wisniwym (widac pod swiatlo).

Nie wiem tylko jeszcze jak sie sprawuja bo padl mi laser w wiezy (w dziwny sposob - to ze zaczal byc czuly na wstrzasy to mnie nie dziwi ale zaskakujace jest ze przy odtwarzaniu plyt pojawiaja sie trzaski...)

-Sid-The-Rat=> 20.05.2003 00:13

ja ogolnie nie radze palic plyt - po tym to mozna miec w najlepszym przypadku jazdy - a w najgorszym pasc... :) zwlaszcza ze proces podpalania plyty jest czasochlonny a plamy na suficie z sadzy marnie sie scieraja

przesiadlem sie z czarnych esperanz na pastele kiedy skonczyla sie seria 32x... (ciezko opiasc - ale potrafilem odroznic nowe od starych) a jak padly pastele to na TDK metalic od riteka (trzeba pilnowac numerow serii)
dysany sobie ludzie chwala - choc jak patrze na wykresy z wsesa to ciezko bedzie przebic metaliki :) jedna z plyt pierwszy blad (speed 99) ma gdzies kolo 1/3 plyty :D

Sprezyn 20.05.2003 13:59

ja goraco polecam Samsungi Black. Zgadzam
sie z Plemnikiem, ze czarne espery to juz
nie to samo - wystarczy porownac poziom bledow..
A akossy mi jakos nie podchodza - niby ten sam producent
co samsung, ale ten drugi ma chyba wyzsze wymagania
jakosciowe. Jedyna wada tych samsungow jest
problem z podpisywaniem - trzeba uzywac bialych
mazakow.
Bardzo dobre sa tez Dysany Black:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:45.