![]() |
No tak na pełny luksus musimy cierpliwie poczekać.
Już nie długo ja zapewniają ,,NIEBEZPIECZNI BRACIA'' |
Cytat:
|
Sorry ale to do SD-M 1802
a do twojej znajdziesz tu: http://hijacker.rpc1.org/toshiba_nolimit/ POZDRO |
Cytat:
NO NIE WSZYSTKIE !!! Zajrzyj tu, masz do wyboru wersję zpaczowaną (reg free) lub tylko max odczyt http://forum.rpc1.org/dl_result.php?...IBA%20SD-M1802 :jupi: |
Cytat:
Odpowiedź j/w - wszystkie linki do BIOSów są skasowane! |
|
Cytat:
Niestety! Wszystkie linki do przerobionych BIOSów zostały już skasowane! Mam Toshibe 1712 z BIOSem 1004 i rzeczywiscie zczytywanie +/- idzie bardzo wolno. Nie mógłbyś podesłać :piwo: arnakus@poczta.onet.pl A tak na marginesie to nie udało mi się znaleźć żadnych firmware do DVD-ROM Toshiby na stronie producenta. |
nie to nie plytki
Plyty jak marzenie żadnej ryski.. sprawdzalem je tkaze w napedzie LG i chodiły cichutko... :(
|
to chyba raczej należałoby oddać płyty na gwarancji - pewnie są porysowane i napęd przyspiesza odczyt, aby był płynnie odtwarzany film - czyta kilka razy korygując błędy. Tak mi się wydaje.
Też podobną rzecz zaobserwowałem - tyle że u mnie sprawa dotyczy płyt VideoCD, DVD jakoś dobre mi się trafiają. Miłego dnia |
a hałas?
Hej!
Rozmawiacie o modyfikacji, zwiekszajacej między innymi szybkosc odczytu, a jak wzrasta pziom hałasu generowny przez DVD-ROM? I ważniejsze pytanie, czy któryś z Was szczęśliwych posiadaczy SD-M1712 spotkał się z takim o to problemem: Gdy oglądam film to zależy mi na ciszy, natomiast moja Toshiba, czasami niemiłosiernie hałasuje przy odtwarzaniu DVD (a powinna pracować w najcichszym trybie x1) Z napędu wydobywa się dziwny wibrujący dzwięk, co ciekawe zdarzyło się mi to przy oglądaniu płytki z wypożyczalni i kupionej w oceandvd.pl, Natomiast bez takich rewelacji odtwarzane są płytki z gazet (jak dotychczas). Ktoś ma podobny problem? Czy to kwalifikuje sprzet do oddania na gwarancję? pozdrawiam miQel |
Wiem ze stare, bo juz dawno to zrobilem, ale tak mi sie ten topik przypomnial i chcialem wykresy dodac. A pozatym nasunala mi sie w miedzyczasie ta kwestia jak to sie bedzie odbijac na nosnikach.
|
Przeróbka trochę przykurzona... co najmniej od maja 2003. Polecam częściej odwiedzać www.firmware-flash.com .
Co do różnić pomiędzy DVD+R a DVD-R: występują, dotyczą sposobu zapisu oraz odczytu, nośnik jest inaczej przygotowany fabrycznie. Oczywiście problemem nie jest głowica optyczna, ale oprogramowanie które ją wysteruje. IMHO DVD+R/RW jest doskonalszy ( bo najmłodszy :) ) |
Zastanawia mnie teraz tylko jedna kwestia. Zasadniczo kazdy nowy naped odczytujacy DVD czyta nagrane plyty + i - z predkosciami 3x->8x, zas tloczone po 16x i 12x (w zaleznosci ile warstwowe). Tak wiec wychodzi tak ze teraz taki przerobiony naped odczytuje takie plyty z predkosciami wyzszmi niz to bylo przewidzniane, wiec nasuwa sie pytanie czy to nie odboja sie jakos negatywnie na wytrzymalosci plyty?
|
Ilość załączników: 1
Tutaj zas po wgraniu... he jak widac roznica kolosalna.
|
Ilość załączników: 1
Zupelnie zapomnialem oto jakie zmiany zaszly po tym update :)
Odczyt plyty DVD- przed wgraniem firmware: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:25. |