Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Samsung SM332 - ogromny problem , pomocy! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/samsung-sm332-ogromny-problem-pomocy-21472/)

Bili 20.05.2003 11:01

Samsung SM332 - ogromny problem , pomocy!

Mam duzy problem. Chodzi tu mianowicie o nagrywanie plytek przy uzyciu nagrywarki Samsung SM 332 pod Windowsem XP. Poprostu kazda proba nagrania konczy sie porazka. Przy 50-60% pojawia sie bluescreen. Jedynie co z niego pamietam to ,,Zrzucanie pamięci fizycznej,, . Czemu tak sie dzieje? Instalowalem najnowsze drivery ASPI , bez skutku. Nawet zainstalowalem od nowa Win Me i tez nic. Przy nero mnie wywala. Zainstalowalem Alcohol 120 % i nagralem iso. Wszystko bylo ok , ale kiedy chcialem zobaczyc czy nagral sie prawidlowo , zauwazylem ze jedynie jest nazwa plytki i ile ona zajmuje , nie ma tam zadnego pliku. Dopiero kiedy zainstalowalem WINONCD udalo mi sie nagrac plytke , ale nie dziala ona pod XP, tzn. probuje ja zainstalowac , ale po 2 min. jakis tam error , ciagle w tym samym miejscu i po sekundzie resetuje mi kompa. Pomozcie, juz naprawde nie wiem co robic. Nagrywara jest podlaczona jako master, jednym kablem, mam 2 dyski i Athlona 1133 , 256 RAMu.

CrazyLucas 20.05.2003 11:52

widze ze czestotliwosc taktowania procka jest "dziwna" - nie probowales go przypadkiem podkrecac - niektore dyski i nagrywacze tego nie lubia
noi sprawdz czy kompowi nie jest za cieplo - nagrywanie to jednak spore obciarzenie i ma prawo sie wieszac jak cos w systemie jest nie tak

jasut 20.05.2003 12:02

Procesor podczas nagrywania puść na ustawieniach fabrycznych. Przy za wysokiej częstotliwości magistrali AGP i PCI takie sytuacje mogą się pojawiać.

Bili 20.05.2003 13:37

To napewno nie to.Taki kupilem procek. Po za tym mialem Yamahe na tym samym kompie i nagrywala bez zarzutu. A ten samsung poprostu nie chce za cholere dzialac

CIAPEK 20.05.2003 13:41

to rzeczywiście ciężki problem :( Jak nie procek to może być coś innego. Przeczytaj sobie całkiem świeży post kolegi tam zawarliśmy wiele wskazówek, przyczyną może być wszystko. LOOKNIJ TU
Powodzenia:3msie:

Fantomas 20.05.2003 14:04

Cytat:

Bili napisa***322;(a)
To napewno nie to.Taki kupilem procek.
Pewnie masz rację, ale moim zdaniem powinno byc 1333 - literówka.
Cytat:

Po za tym mialem Yamahe na tym samym kompie i nagrywala bez zarzutu. A ten samsung poprostu nie chce za cholere dzialac
To nie musi być takie pewne. Jeśli miałbyś np. podkręcony komputer, to jedne urządzenia chodziłyby dobrze (ew. na granicy stabilności), zaś inne sypałyby się. POdobnie z softwarem - jedne działają z programami dobrze, inne nie. Alem się na filozofował
Czy to dzieje się z jedną płytką, czy też nie ma znaczenia, co nagrywasz? Próbowałeś nagrać zwykłą płytę z muzyką na nie zbyt dużej prędkości?
Miłego dnia

Bili 20.05.2003 14:42

Probowalem wszystkiego na - Nero, WinONCD, Alcohol 120%, CDRWIN, Easy Cd cośtam. Podkreconego procka nie mam.

Victorek 21.05.2003 00:28

- Sprawdź taśmę IDE, ew. jak masz inną to wymień.
- Jak masz ustawione napędy w kompie?
- Zobacz jak masz ustawione DMA (ew. włącz/wyłącz)
- Czy nagrywarka poprawnie odczytuje dane z dobrze nagranych płytek?
- Na ilu płytkach próbowałeś nagrywać i na jakich?
- Masz gwarancję na tą spawarkę? Może poprostu jest uszkodzona.

pawelblu 21.05.2003 08:06

Nalepiej bedzie zrobic tak:
pozycz od kogos nagrywarke i daj mu swoja. Zobacz czy jego dziala u ciebie i czy twoja u niego.
Wtedy bedzie bardziej czytelnie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:35.