Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   W jakiś sposób pojawił mi się nowy napęd i teraz nero widzi go zamiast lite-on'a!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jakis-sposob-pojawil-mi-sie-nowy-naped-teraz-nero-widzi-go-zamiast-lite-ona-21480/)

camfo 20.05.2003 16:57

W jakiś sposób pojawił mi się nowy napęd i teraz nero widzi go zamiast lite-on'a!!

witam,
tak jak w temacie - wszedłem sobie do Nero, a tu mi pisze aabym wybrał nagrywarkę!!i nie było tam mojego Lite-ON'a tylko jakis image recorder virtual device...wiem ze jest to nagrywarka obrazów ale skąd ona się tam wzięła??? - moze to dlatego, ze instalowałem FireBurner, ale go szybko odinstalowałem???Jak ustawić w nero aby znowu nagrywał mój Lite-on???

DreamCrusher 20.05.2003 17:04

Przy nagrywaniu zaznacz opcję "użyj wielu nagrywarek" , czy jakoś
tak, wtedy zanim nagrasz, Nero powienin zapytać, którego napędu chcesz użyć i powinieneś mieć do wyboru Image recorder i swoją nagrywarkę.

camfo 20.05.2003 17:10

Cytat:

zuk4u napisa***322;(a)
Przy nagrywaniu zaznacz opcję "użyj wielu nagrywarek" , czy jakoś
tak, wtedy zanim nagrasz, Nero powienin zapytać, którego napędu chcesz użyć i powinieneś mieć do wyboru Image recorder i swoją nagrywarkę.

no pyta, która uzyc nagrywarke i wlasnie tam nie znajduje mojego Lite-ON'a...

Gorzala 20.05.2003 17:12

A komputer przy starcie systemu ja wykrywa?

grzeniu 20.05.2003 17:26

A wczesniej twoj nero widzial ta nagrywarke? Bo mi to wyglada na niepasujacy serial do nero.

camfo 20.05.2003 17:31

Cytat:

Gorzalka napisa***322;(a)
A komputer przy starcie systemu ja wykrywa?
Niestety tak...jak ją usunąłem z menadżera urządzeń to po restarcie zaczął ładować jakieś sterowniki...

camfo 20.05.2003 17:32

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
A wczesniej twoj nero widzial ta nagrywarke? Bo mi to wyglada na niepasujacy serial do nero.
Wczesniej jej nie widział..objawy zaczęły się po tym jak odinstalowałem fireburner'a, bo mi się nie spodobał (uninstall przebiegł pomyślnie)

grzeniu 20.05.2003 17:53

Cytat:

camfo napisa***322;(a)
Wczesniej jej nie widział..objawy zaczęły się po tym jak odinstalowałem fireburner'a, bo mi się nie spodobał (uninstall przebiegł pomyślnie)
No skoro wczesniej tez jej nie widzial to zmien ten serial na jakis normal czy oem, albo enterprice i powinien ja zobaczyc. Image recorder zawsze jest w nero widoczny, to nie jest zwiazane z fireburnerem.

DreamCrusher 20.05.2003 17:54

Cytat:

camfo napisa***322;(a)
Może spróbuj przeinstalować ASPI?
W ostateczności możesz przeinstalować system.

camfo 20.05.2003 18:02

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
No skoro wczesniej tez jej nie widzial to zmien ten serial na jakis normal czy oem, albo enterprice i powinien ja zobaczyc. Image recorder zawsze jest w nero widoczny, to nie jest zwiazane z fireburnerem.
Chyba źle sie zrozumielismy...wczesniej nie widział tej nagrywarki obrazów, a widział mojego LITE-ON'A a teraz jest na odwrót...

Adier 20.05.2003 18:38

Nie jestem pewien, ale wpisanie innego serialu może pomóc. Spotkałem się z czymś podobnym. Jesli nie pomoże, to proponuję odinstalować NERO, a następnie zainstalować ponownie i wpisać inny serial.

esem 20.05.2003 19:54

Cytat:

camfo napisa***322;(a)
Chyba źle sie zrozumielismy...wczesniej nie widział tej nagrywarki obrazów, a widział mojego LITE-ON'A a teraz jest na odwrót...
Powinien (musi!) widzieć obie nagrywarki (ImageRecorder jest nagrywarką obrazów - wirtualną). Przeinstaluj NERO. 8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54.