![]() |
Wolnochodzący TEAC x52
Hej ! Kupiłam sobie ostatnio TEACA x52 CD-W552E , i podłączyłam do mojego komputera. Gdy nagrywam płyty z prędkością x32 to płyte nagrywa mi 8 minut , a gdy używam LG i nagrywam z taką samą prędkościa to nagrywa mi 2 minuty krócej ,mimo ,że nagrywam na tym samym komputerze i tą samą płyte. Myślicie ,że nagrywarka jest zepsuta ?Prosze o wskazówki!!! DZIĘKI!!!
|
zapewne DMA masz wylaczone albo tasma ide jest niedocisnieta (najnowsze stery do mobo jak sadze zainstalowane) :(
|
Re: Wolnochodzący TEAC x52
Cytat:
|
może też cały sprzęt nie wydalać. Napisz co masz za komputer.:3msie:
|
Próbowałam na 3 różnych komputerach (od 700 durona do 1,8 athlona) i zawsze teac jest wolniejszy od LG-ka...
|
Masz wlaczone DMA jak pytal Pawel_k?
Jaki masz system? |
Windows 98 ,jak sie włącza DMA??
|
Cytat:
|
Prawym przyciskiem na "Moj komputer" -> "Wlasciwosci" -> "Menadzer urzadzen" -> Wybierasz prawym wlasciwosci swojego napedu, zakladka ustawienia i "X" przy DMA... ;)
|
Mam włączyć tylko dla nafrywarki czy też dla CD-ROMU? A co robi to DMA?? DZIĘKI WIELKIE ZA ODPOWIEDZI!
|
Cytat:
|
Ale wiecie co , na tych dwóch pozostałych komputerach było DMA włączone a mój TEAC i tak wolniej chodził :(
|
Cytat:
|
Nie było jeszcze o ASPI!
Zainstaluj force aspi. Dzisja było o tym baardzo dużo (świeże problemy). Polecam przejrzyj sobie świeże posty z problemami może wpadniesz na coś bo problemy też skomplikowane:) |
Próbowałam na Dysanach i Verbatim
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:35. |