![]() |
Jak zrobic virtual drive
Mam pytanie jestem tu nowy i jeszcze troche zielony, moze mi ktos powiedziec albo dac linka do jakiejs instrukcji jak zaladowac dane do virtual drive w clonecd. Z gory dzieki za wszelka pomoc.
|
Koniecznie potrzebujesz ten napęd wirtualnny z CloneCD, a może lepiej skorzystać z DaemonTools (do pobrania z działu pliki serwisu cdrinfo.pl). Można jak ktoś lubi dołączyć DaemonGUI - taka mała nakładka - pozwala łatwo podmontowywać obrazy. Przy okazji instalacji demona, czasem trzeba zaktualizować Windows Installer i ew. kilka bibliotek. Ale to nie zawsze.
Miłego dnia |
W Clone (jak w każdym zreszą programie) masz HELP. Tam jest instrukcja.
Virtual drive = napęd wirtualny służy od oglądania (montowania)obrazów. Najpierw musisz taki obraz stworzyć wirtualną nagrywarką, np. Clone a nstępnie możesz z niego korzystać, np. grać, uruchamiać aplikację, kopiować z niego pliki. Możesz też korzystać z gotowych obrazów. To tak w dużym skócie. Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć - to pytaj. |
Tak DeamonTools jest o wiele wygodniejszy w obsludze.
|
Kliknij prawym klawiszem na virtualny napęd i tam będzie opcja że wybierasz obraz.
|
I kurna wziołem szybko dałem odpowiedź a tu już tyle jest ;)
|
Cytat:
Miłego dnia. PS. Nie martw się, nie ważne czy piszesz prędko, czy też powoli. Ważna jest treść, którą pragniesz przekazać innym. |
Zainstaluj sobie Alcohol 120 - to taki CloneCD, Profiler i Deamon Tools w jednym - kopiuje, tworzy obrazy, posiada profile do zabezpieczeń i tworzy wirtualne napędy obsługujące kilka popularnych formatów obrazów.:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:32. |