Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   NEws na cdrinfo... Spadek cen napedow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/news-cdrinfo-spadek-cen-napedow-21519/)

andrzejj9 24.05.2003 06:20

Cytat:

darsoon napisa***322;(a)
Jeżeli ktoś ma dostęp do filmów dvd (nie mówię o wypożyczalniach), korzysta z programów na dvd lub sypnął mu się cd-ek to jest to bardzo dobra cena i okazja do zakupu. W przeciwnym razie szkoda kasy. Od kąd pojawiły sie divx-y nie wypozyczyłem ani jednego filmu a rogram na dvd mam tylko jeden słownik do angielskiego.
DVD mam od ładnych paru lat (hitachi GD2500) i musze powiedzieć, że nie pamietam kiedy ostatnio z niego korzystałem. Nawet jest odłączony w winzgrozie.

wezme pod uwage to, co napisales. Ja jednak jesli kupowalbym DVD to glownie dla koncertow, ktore mozna na takim nosniku dostac. Zeby nie szukac daleko, widzialem ostatnio na gieldzie plyte Roxtette, na ktorej bylo 36 wideoklipow, 6 jakis specjalnych, plus dwa materialy o kreceniu dwoch z nich. Gdzie ja cos takiego dostane, jesli nie na DVD? No ale z drugiej strony tylko dla tego kupowac naped za 150 zlotych, jak juz i tak mam dwa. Bede sie pewnie jeszcze wahal, ale raczej zanim sie na to zdecyduje, dokupie sobie wiecej pamieci, jej nigdy za wiele, a juz zwlaszcza jesli jest to 256MB przy windowsie XP.

darsoon 23.05.2003 19:39

Jeżeli ktoś ma dostęp do filmów dvd (nie mówię o wypożyczalniach), korzysta z programów na dvd lub sypnął mu się cd-ek to jest to bardzo dobra cena i okazja do zakupu. W przeciwnym razie szkoda kasy. Od kąd pojawiły sie divx-y nie wypozyczyłem ani jednego filmu a rogram na dvd mam tylko jeden słownik do angielskiego.
DVD mam od ładnych paru lat (hitachi GD2500) i musze powiedzieć, że nie pamietam kiedy ostatnio z niego korzystałem. Nawet jest odłączony w winzgrozie.

andrzejj9 22.05.2003 23:46

Cytat:

bennyone napisa***322;(a)
W ogole zastanawiam sie nad kupnem dvdrom liteona (nie chodzi o marke a o samo urzadzenie) mysle ze moze by poczekac i zakupic za rok nagryware dvd.... bo w sumie teraz dvdrom wydaje sie niepotrzebnym wydatkiem.... kurde ani tak zle ani tak dobrze.... ;) heh i wez tu czlowieku badz madry i zrob wlasciwie ;)

od razu zaznacze ze nie interesuja mnie wojny na temat liteon dobry/zly ;)

zastanawiam sie wlasnie nad tym samym i rowniez nie moge podjac decyzji. Kusi mnie ten Lite-on zwlaszcza, ze w tym tygodniu w jednym wroclawskim sklepie mozna go kupic za 153 zlote, co juz naprawde wygorowana cena nie jest.

A z drugiej strony warto by dokupic troche pamieci, ceny zrobily sie znowu smieszne (99 zlotych za 256MB DDR333, 205zl za 512MB) i boje sie, ze moga w kazdej chwili skoczyc w gore.

bennyone 22.05.2003 15:43

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Komputronik ma zawsze drogo. Jak znasz rynek to powinienes wiedziec ze w wakacje beda duze obnizki.
W ogole zastanawiam sie nad kupnem dvdrom liteona (nie chodzi o marke a o samo urzadzenie) mysle ze moze by poczekac i zakupic za rok nagryware dvd.... bo w sumie teraz dvdrom wydaje sie niepotrzebnym wydatkiem.... kurde ani tak zle ani tak dobrze.... ;) heh i wez tu czlowieku badz madry i zrob wlasciwie ;)

od razu zaznacze ze nie interesuja mnie wojny na temat liteon dobry/zly ;)

Bartez 21.05.2003 21:48

Cytat:

sayan napisa***322;(a)

co do obniżek cen nagrywarek to jest to nieuniknione (i tak juz są bardzo tanie, 200zł za porządną spaware to nie jest dużo) jest to nieuniknione ponieważ wchodzą nagrywarki DVD, które bedą sie stawały coraz bardziej popularne !!

zgadzam sie
tak jak napisalem w newsie, ceny nagrywarek w porownaniu z identycznym okresem ubieglego roku spadly prawie o polowe. To naprawde duzo. Mysle ze jeszcze jakis czas beda spadac i niektorzy wola obnizyc ceny teraz i sprzedac towar, niz utrzymywac wysokie ceny. Pozniej nie mieliby wyjscia i musieliby i tak pozbyc sie sprzetu po jeszcze nizszych cenach

sayan 21.05.2003 21:14

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Komputronik ma zawsze drogo. Jak znasz rynek to powinienes wiedziec ze w wakacje beda duze obnizki.

wakacje no i pewnie Styczeń po świetach, maj = zawsze drogi = komunie

co do obniżek cen nagrywarek to jest to nieuniknione (i tak juz są bardzo tanie, 200zł za porządną spaware to nie jest dużo) jest to nieuniknione ponieważ wchodzą nagrywarki DVD, które bedą sie stawały coraz bardziej popularne !!

ThanatoS 21.05.2003 20:58

bennyone 21.05.2003 17:08

NEws na cdrinfo... Spadek cen napedow

Czytajac ow news mozna wywnioskowac, ze wszystkie napedy zleca na leb na szyje czy ktos moze podzielic sie informacja kiedy takie obnizki dosiegna realnie polske i nas klientow? bo jak narazie nie zauwazylem chocby po cenach komputronika ze jest jakis spadek.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:02.