![]() |
Teac W54E + Nero 5
Czesc
Oto fakty: 1. Na pierwszym kablu HD 2. Na drugim kablu Teac (master, udma) + cd-rom (slave, udma) 3. W Nero wybieram "cd info" i zwis Nero Zmienialem wszystkie ustawienia i nic! Czy przeinstalowanie systemu pomoze? godless |
często mieszają sterowniki VIA service pack - masz go zainstalowanego ?
Jednak mam dokładnie te same ustawienia, CD-ROM CTX, płyta na VIA, wszystko chodzi lux, a jaka sytuacja w innych progsach - bezproblemowo ? |
A JAK KLIKASZ BURN TESZ CI SIE WIESZA ???
MOŻE TO BYĆ WINA PODKRĘCONEGO PROCKA (TZN JEŻELI GO PODKRĘCAŁEŚ) NIEKTÓRE WYPALARKI NIE LUBIĄ PCI POWYŻEJ 33MHz JEŻELI TO NIE TO TO JA NIE WIEM A MOŻE WIE KTOŚ JAK POWRÓCIŚ DO POPRZEDNIEJ WERSJI BIOSU W WYPALARCE BO MÓJ SAMSUNG SW-208B MA Z TYM PROBLEMY TZN NIE DZIAŁA PO ZMIANIE BIOSU NA NOWY POZDRO |
Cytat:
Mam AMD K6-III 400 @ 420 (4x105), być może na 400 będzie OK??? Działają następujące progsy: - WinOnCD - Easy CD Creator 4 Deluxe - CDRWin - CloneCD |
Też posiadam TEAC CD-W54E oraz płytę z czipem VIA (FIC VA503+) i procesor K6-2 500 MHz
U mnie wszystko działa jak należy Ale radze wyłączyć Ultra DMA ja nigdy nie używam UDMA gdyż są z tym same problemy |
Z tego co wiem K6-2 i K6-3 niestety nie powinny być podkręcane. Prawdopodobnie na tym może polegać twój problem.
Oczywiście Nero5+Easy CD Creator lub Direct CD to mieszanka wybuchowa. |
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Okazało się, że wszystkiemu był winny tryb DMA nagrywarki. godless |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:28. |