![]() |
Jak zmiescic 730 MB na płytce???
Przepraszam za lamerskie pytanie, ale dopiero zaczynam "swoja przygode" z nagrywarka. Do rzeczy: jak zmiescic 730 MB filmu na plytke o pojemnosci 80Min/700MB??? Nie wiem, czy jest to istotne, ale mam ngrywarke LG GCE-8520B i Nero 5.5.10.0. Bardzo prosze o pomoc (w miare lopatologiczna). Dzieki wielkie:3msie:
|
Trzeba ustawić nadpalanie (overburn)w opcjach programu.Jeżeli używasz Nero to file preferencje i masz zakładkę expert features tam zaznaczasz enable overburning. A przy nagrywniu musisz zaznaczy płytę jednosesyjną, disc at once, zamknąć cd. :]
|
Cytat:
|
Co to za info, co jest napisane?
|
Niestety nie zapisalam:( Wypalalo sie przez pewien czas, a potem pojawial sie komunikat o bledzie. Plytka nie daje sie uruchomic - sprawdzalam. Buuu
|
Jaką masz nagrywarkę, czy obsługuje overburning, zrób test overburningu w Nero CD Speed ;)
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Zobacz tu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...5&pagenumber=2
U mnie na płytke najwięcej wchodzi 731 MB, jest to płytka LG 1-40x producent Infodisc :o |
a na jakich plytach wypalasz? bo prawdopodobnie 730 to na nie za duzo
|
Tak jak napisałem LG 1-40x 700MB/80min (producent Infodisc) :o ^_^ :D
|
Macie racje, te plytki, na ktore nagrywalam maja 717MB w tescie overburningu. Ale glupia jestem:D Kupilam LG i poszlo. Tylko i tak pod koniec pojawia sie komunikat o bledzie. Czy to normalne??? Bo plytke odtwarza. Aha, jeszcze jedno: przy przewijaniu zawiesza sie na jakies pare, parenascie sekund, a potem idzie dalej. Jest tak duzo danych na plycie, ze nie moze "znalezc konkretnego momentu"??? Pozdr, Tola
|
Ten komunikat na koncu oznacza ze nie moze zmiescic calego lead-outu, ale z reguly takie plyty jednak dzialaja - jak sama juz zauwazylas.
|
Witam!
wiesz co mi sie zdaje... ze te obraz plyty lub plyta (film) jest zabezpieczony zabezpieczeniem DummyFiles, wystarczy podczas nagrywania ustawic profil na DummyFiles i bez overburningu normalnie nagrasz na plyte 700MB :) aha no i uzyj CloneCD lub Alcohol 120% (recommended) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:15. |