![]() |
Cytat:
|
witam mam podobny problem ponieważ mam filmy w ntsc a mój stacjonarny widzi to w czarnobiałym czy idzie to jakoś przerobić w np.pal?
a drugie pytanie to czy idzie wgrac nowy bios do philipsa dvd750? |
I skąd pewność, że żaden z tych 700 filmów nie będzie na europejskim rynku?
|
Cytat:
|
taaa z tym regionem 1 to masz racje oni to potrafia wszedzie wsadzic i niestety przekonalem sie na wlasnej skorze co spowodowalo kompletna dezorientacje z mojej strony mimo iz za kompletnego laika w dziedzinie zabespieczen sie nie uwazam
Dzieki za porady :jupi: Pozdrawiam |
Gratuluję!Pamiętaj ,że wszystkie informacje o kodowaniu, RCE i innych bzdurach znajdują się w pliku Video_TS.IFO w pliku VMGM_MAT>First Play PGC.Naciskając na tym pliku Region Free wyskoczą Ci wszystkie regiony!!! Uważaj również na region 1 ponieważ amerykanie to takie chytre bestie /i tylko oni i tylko region 1/ i potrafią "wsadzić" region do WSZYSTKICH plików IFO!!!!!!
|
Dzięki za podpowiedzi już sobie poradziłem
zrobiłem bardzo glupi blad: a mianowicie postepowalem wg Twoich wskazowek co do obslugi dvd2dvdr a tam byl opis jak pomniejszyc skutecznie film obcinajac menu i tego typu niepotrzebne bzdury i tak postepowalem do momentu nagrania na dvd-r kiedy to nero zaczal sie pluc ze ta kompilacja nie odpali (rozumiem ze po przycieciu o menu film trzeba przepuscic przez ifo edita aby pokasowac puste linki a nero ma prawo sie pluc ze cos jest nie tak) wtedy to wpadlem na "genialny" pomysl skopiowania brakujacej reszty z dvd do katalogu z video_ts ale z pominieciem decryptera i tu byl moj blad bo menu lub jakas jego czesc tez jest kodowana i odtwarzacz slusznie wyplul plyty. Dzisiaj odszukalem na forum Twoją instrukcje obslugi decryptera i odnalazlem taka opcje "file" i wtedy zaswiecila mi zaroweczka przeciez kto powiedzial ze reszta nie jest zakodowana popedzilem do domu i wio do roboty, wykonalem jedna kopie na dvdr ze skasowanym regionem i w dvdgenie sprawdzilem region, rewelacja pokazal wszystkie 8, dla pewnosci w moim kompie ustawilem region na chiny i odpalam film.... chodzi :jupi: zaraz zabralem sie za ghost in the shell ver us i ..... chodzi :jupi: a jest o co walczyc mam dostep do 700 dvd ze stanow i to do filmow ktorych nie ma i nie bedzie na europejskim rynku takze dzieki za wszelkie podpowiedzi w tej chwili mecze sie z obsluga dvd2dvdr i rekompresja filmu "RAN" ktory zajmuje prawie 8 GB :( W razie klopotow bede pisal Pozdrawiam aha a nero to 5.5.10.28 |
aha który NERO Burnig - pełny numer
|
1.Wsadź nagraną płytę do napędu w komputerze.
2.Odpal DVDDecrypter MODE>IFO>READ 3.Jak płyta się załaduje naciśnij zakładkę TOOLS>IFO>Region Information 4.Wyskoczy Ci okienko w którym otwórz plik Video_TS.IFO /z płyty/ 5.Następne okno pokaże Ci jaki region jest na płycie i jeśli jest tylko 1 to zmienimy ustawienia 6.Jeśli będzie region ALL lub 1,2,3,4,5 itd tzn.,że kolegi DVD jest do .... a u Ciebie jest wszystko ok. |
od poczatku:
odpalam decrypter i tak jak z Twojej instrukcji do niego zrzucam na dysk film to amerykanska edycja "friday 13" dlugosc 3,6 GB wiem ten film mozna bez rekompresji zrzucic do iso i nagrac ale co bedzie jak trafie na wiekszy :( decrypter wykrywa region 1 oraz zabezpieczenie ccs po zrzuceniu odpalam ifo edit i tak jak radziles sprawdzam region program komunikuje ze pliki sa wolne od regionu pozniej get vts ... i nadpisuje ifo do nero -> nie moglem tam znalezc opcji ktora pozwala na wybor regionu i nagrywam nadmienie ze nero nie chce przyjac kompilacji i twierdzi ze ten film nie pojdzie oczywiscie nagrywam jako dvd movie po nagraniu odpalam film w kompie i tu wskakuje mi wybor regionu tylko jako 1 i film chodzi bez klopotu ide do kumpla na stacjonarny pioneer 545 po 2 sek odtwarzacz wyrzuca plytke i twierdzi ze region nie prawidlowy robilem zrzuty i decrypterem i smartripperem i w obu programach mialem zaznaczone aby zdjac wszystkie istniejace blokady tak abstrachujac do czego sluzy zakladka ccs w decrypterze?? mozna tam wpisac klucz jak sie domyslam pewnie do zdjecia tej blokady aha i jeszcze jedno pytanie jak zrzucony film podgladnac na dysku nadmienie ze power dvd xp 4.0 wiesza sie niemilosiernie a nawet jak sie nie wykrzaczy to jakies bledy wyrzuca i nie rusza filmu |
Cytat:
|
Pisalem juz wczesniej ze kupno odtwarzacza nie wchodzi w gre poza tym swoj juz dawno przerobilem ale kopie nie sa dla mnie
Tak wiec nadal prosze o wskazowki co do tematu |
I po co ? sie tak meczyc , jak za pare groszy mozna kupic odtwarzacz ktory gra wszystkie regiony ?
|
Dzieki za podpowiedz pobawie sie teraz samym decrypterem ale nadal nie potrafie skasowac regionu :(
Pozdrawiam |
Jeśli używasz /a taki masz soft/ DVD2DVD-R to menu nigdy nie będziesz miał.Ten program zgrywa tylko FILM!!Pomija dodatki i menu.Jeśli chcesz mieć film z menu /a cała płyta ma mniej niż 4,38GB/ to możesz użyć samego Decryptera- pocja READ i WRITE.Nie musisz używać Nero, ponieważ decrypter zrobi obraz płyty w formacie ISO.Potem tylko WRITE , pokazujesz gdzie znajduje się nagrany plik i masz kopię 1:1.Jeśli natomiast film ma np.6GB i chcesz go zgrać z menu to już inna para kaloszy.Musisz zgrać np.Decrypterem CAŁOŚĆ płyty na dysk i "ściskać" zawartość np.Shrinkiem, InstantCopy itd.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30. |