Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Pytanie do użytkowników Allegro (https://forum.cdrinfo.pl/f5/pytanie-uzytkownikow-allegro-21539/)

DreamCrusher 22.05.2003 08:17

Pytanie do użytkowników Allegro

Na czym polega forma zapłaty pt. Przy odbiorze (za pobraniem) czy jakoś tak.

Tzn. Chodzi mi o to kiedy ja dostanę kase - oczywiście, że po tym jak już ktoś zapłaci, ale co potem - przyjdzie listonosz i powie :
bardzo proszę, oto Pana kaska :) ?

Wiem, że pytanie jest trochę głupie, ale po prostu chcę wiedzieć.

Steffek Burczy! 22.05.2003 08:54

Za pobraniem jest mniej wiecej tak:

Robisz paczke, i wypeniasz przekaz pocztowy na siebie, tzn. wypelniasz przekaz z kwota ktora jest rownowartoscia paczki, i wpisujesz siebie jako odbiorce, nastepnie koles jak odbierze paczke to placi przy odbiorze i kasa wraca do Ciebie przekazem.

Sa 2 rodzaje przekazow jeden na konto w banku a 2 na na adres domowy/przywatny.

Jakby cos jeszcze to pytaj.

sayan 22.05.2003 09:15

Re: Pytanie do użytkowników Allegro

Cytat:

zuk4u napisa***322;(a)

(...)ale co potem - przyjdzie listonosz i powie :
bardzo proszę, oto Pana kaska :) ?

dokładnie listonosz przyjdzie i powie O TO TWOJA KASA.

Przypominam jeszcze ze jesli wysyłasz paczke, to najpierw musisz wyłożyc koszty wysyłki, a to dopiero Ci sie zwróci jak koles odbierze przedmiot. (oczywiscie jesli KUPUJĄCY pokrywa koszty wysyłki bo róznie mozna sie umówic ! )

RiT2 22.05.2003 12:15

.... albo paczka wraca do Ciebie!!! i wtedy masz koszty...wyslania paczki. Raczej unikaj tego. Przelew na konto a potem wysylka paczki. Jezeli nie masz konta?! - sa rodzice, starsze rodzenstwo.

DreamCrusher 22.05.2003 14:20

Czyli np.

Wysyłam paczkę z płytami o wartości powiedzmy 179 zł. piszę to na przekazie i za koszty przesyłki płacę np. 9 zł, a następnie przychodzi listonosz i daje mi te 179 zł.

Dobrze zrozumiałem?

Aha i jeszcze jedno - co mam zaznaczyć przy wystawianiu przedmotów na aukcję, żeby mogli kupować tylko Ci, którzy mają kod aktywacyjny - chcę mieć pewność, że koleś mieszka tam, gdzie pisze, że mieszka.

sayan 22.05.2003 17:09

Cytat:

zuk4u napisa***322;(a)
Czyli np.

Wysyłam paczkę z płytami o wartości powiedzmy 179 zł. piszę to na przekazie i za koszty przesyłki płacę np. 9 zł, a następnie przychodzi listonosz i daje mi te 179 zł.

Dobrze zrozumiałem?

(...)

dostajesz albo 179zł

albo 179zł + wysyłka (9zł) czyli listonosz przyniesie Ci 188zl zależy jak zaznaczysz na przekazie i jak sie umówisz

CrazyLucas 22.05.2003 18:11

Cytat:

zuk4u napisa***322;(a)
Aha i jeszcze jedno - co mam zaznaczyć przy wystawianiu przedmotów na aukcję, żeby mogli kupować tylko Ci, którzy mają kod aktywacyjny - chcę mieć pewność, że koleś mieszka tam, gdzie pisze, że mieszka. [/B]
z tego co wiem byy z tym przekreti i teraz kod aktywacyjny przychodzi zwykla poczta na adres zamieszkania delikwenta

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:09.