![]() |
Dla posiadaczy SBLive i innych Creative
O niezależnych sterownikach kXProject już chyba słyszeliście.
Oto link do polskojęzycznej strony: http://kxproject.tk/ 8) |
Słyszeli, słyszeli - niestety nie chciały poprawnie w moim systemie pracować więc wyleciały. Teraz karta pracuje na nowych Creativach.
KX dość zdecydowanie polepszają jakość dźwięku i posiadają duże możliwości konfiguracyjne. |
W tej chwili pracuję na najnowszej wersji kX, różnica na + jest zauważalna. Są to sterowniki dla muzykalnych ale nie dla muzykantów.
Nie nadają się też dla graczy: nie mają EAX. Jakie masz objawy "wysypywania się" - mi od 2 tygodni jeszcze nic się nie przedarzyło. 8) |
Cytat:
Drugi objaw to od czasu do czasu "przycinanie" dźwięku bez różnicy na którym playerze był by odtwarzany. Trzeci objaw to brak aktywnego wejścia mikrofonowego i brak możliwości zmiany tego stanu - pole wejścia wraz z suwakiem przekreslone na czerwono. |
tez to mialem
|
Przypominam linka do kxproject. 8)
|
co to za stery? jak coś to ja mam Creativa 1024!8)
|
Poczytaj, sprawdź, przekonaj się. 8)
|
Cytat:
|
Na samej górze masz link do strony polskojęzycznej: tam jest wiedza.
http://kxproject.tk/ 8) |
Cytat:
pozdrawiam:) |
Ja mam Audigy ale tego nie instaluje. Nie wiem co za cholera ale u mnie dzwiek jest dobry tylko na tych sterownikach ktore dostalem razem z karta. Jak wgram jakies inne ( np update sciagniety ze strony Creativa ) to dzwiek robi sie jakis dziwny. Taki jakby plaski, basy jakies niebardzo i wogole cos z nim nie tak, mp3 brzmia fatalnie i nijak nie da sie tego dostroic.
|
więc tak, odinstalowałem pakiet sterowników creative i zainstalowałem te KX Project w wersji 3537, po restarcie cisza.... trzeba coś jeszcze dodatkowo konfigurować ???
opcji multum i sie pogubiłem :) karta SBLive 5.1 Digital głośniki Inspire 6.1 6700 Win XP |
Cytat:
|
w moim przypadku przy KX-ach wywalały się programu do robienia muzy np. Fruity Loops (karta SB Live!)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:27. |